Novak Djokovic a cucerit al doilea titlu de la Roland Garros, iar imediat după finalul partidei cu Stefanos Tsitsipas a reușit să-l aducă în culmea fericirii pe unul dintre fanii săi. Imaginile au făcut rapid înconjurul planetei.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nole a revenit fantastic contra lui Stefanos, iar imediat după finalul unui duel epic i-a dăruit racheta cu care a încheiat finala unui copil care l-a susținut pe toată durata meciului de pe Chatrier.

Liderul mondial a discutat despre acest episod și la conferința de presă.

Antrenorul secret al lui Djokovic

"L-am auzit cum mă încurajează tot meciul, mai ales atunci când eram condus cu 2-0 la seturi. Mi-a oferit, de asemenea, și sfaturi tactice. Au fost lucruri de genul: , , , efectiv a fost pe post de antrenor.

Mi s-a părut foarte frumos ceea ce a încercat să facă tot meciul. I-am dat racheta celui care m-a sprijinit necondiționat, a fost modalitatea mea de a-i mulțumi" - Novak Djokovic.

A reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi la această ediție a Grand Slam-ului parizian, iar cel de-al doilea titlu de la Roland Garros a fost adăugat în CV-ul sârbului. Novak Djokovic este rege pe zgura de pe Chatrier, acesta acumulând 19 titluri majore. Stefanos Tsitsipas a fost mai bun preț de două seturi, după care a clacat fizic și mai apoi mental (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Reacția fanului, neprețuită

De știut:
  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.