Campion la Roland Garros pentru a doua oară după ce l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic a declarat că este mândru, mulţumit şi fericit, sârbul menţionând că pentru el ultimele două zile au fost incredibile. De asemenea, acesta și-a lăudat adversarul și l-a asigurat că în viitor va câștiga numeroase titluri de Grand Slam.

Novak DjokovicFoto: DPPI/Nicol Knightman/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic, după finala de la Roland Garros:

  • "Vă mulțumesc că ați fost aici. Atmosfera a fost electrizantă. Mulțumesc echipei mele, familiei mele, tuturor celor care m-au ajutat și au fost aici să mă susțină. Am jucat atât de multe ore împotriva multor campioni.

  • Este dificil pentru mine, dar am reușit să înving și am crezut mereu în capacitatea mea de a reveni. Este un vis care s-a realizat din nou. Vă mulțumesc. E un privilegiu să fiu aici alături de Jim Courier și Bjorn Borg.
  • Vreau să îi spun câteva cuvinte lui Stefanos: înţeleg ce trăieşte, ştiu că este foarte dificil după o finală de Grand Slam pierdută. Sunt sigur că el şi echipa lui vor fi mai puternici şi vor câştiga numeroase Grand Slam-uri.

  • Grand Slam-urile sunt turnee care mă motivează şi mă inspiră în fiecare zi. Nu mai sunt tânăr ca Stefanos, astfel că trebuie să caut mereu noi motivaţii. Cea mai mare motivaţie sunt copiii mei, soţia mea şi iubirea. După cum a spus şi Stefanos, este o muncă de echipă.
  • Sunt foarte mândru, foarte mulţumit, foarte fericit. Ultimele 48 de ore au fost incredibile şi de neuitat. Salutări Greciei, care are un campion imens" - Novak Djokovic.

Novak Djokovic, liderul ATP, a câştigat, duminică, pentru a doua oară turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), scor (6)6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Meciul a durat patru ore şi 11 minute.

Vezi și: VIDEO Primul gest al lui Novak Djokovic după ce a devenit campion la Roland Garros

De știut:

  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.