Organizatorii turneului de la Roland Garros au fost însă nevoiți să întrerupă disputa dintre Novak Djokovic și Matteo Berrettini pentru că spectatorii au refuzat să părăsească arena la ora 23:00, oră după care circulația persoanelor este interzisă în Franța din cauza pandemiei de coronavirus (după ce anterior termenul limită era ora 19:00).

Philippe Chatrier, in nocturnaFoto: rolandgarros.com

În setul al patrulea al confruntării, la scorul de 6-3, 6-2, (5)6-7, 3-2 pentru sârb, jocul a fost întrerupt în fluierăturile spectatorilor. Pentru că aceștia nu doreau să respecte protocolul și să părăsească tribunele, Djokovic și Berrettini au fost obligați să iasă de pe teren timp de 20 de minute.

O sută de îndrăzneţi au rămas aşezaţi, aşteptând să fie daţi afară cu forţa. Au fost auzite scandări precum "Banii înapoi”, "Forget (n.r. - directorul turneului Guy Forget), demisia” şi "Mulţumesc, Amazon”. Agenţii de securitate au venit şi i-au făcut pe ultimii spectatori să plece, invitându-i să îşi adreseze plângerile Federaţiei Franceze de Tenis.

"Plătim 500 de euro pentru a vedea două treimi dintr-un meci, este inacceptabil!", s-a răzvrătit un tată care a venit cu cei trei copii ai săi, potrivit lequipe.fr. Unii au încercat cu umor să ceară locuri pentru finală sau au strecurat un "avem un certificat de angajat”.

La ora 23:10, ultima persoană neacreditată a părăsit terenul Philippe-Chatrier şi jucătorii s-au întors imediat în teren. După o încălzire rapidă, meciul a fost reluat la 23:15, în atmosferă tăcută, scrie News.ro.

"Ni s-a spus înainte de meci că se va ajunge la acest punct dacă se va prelungi partida. Într-un fel, pentru mine a fost un lucru bun, pentru că am putut să mă resetez. Îmi pare rău pentru fani, a fost o atmosferă ca la Cupa Davis, a fost electric totul. E fantastic să joci într-o astfel de atmosferă.

Am mers în acea pauză la vestiar, dar nu am putut să comunic cu nimeni din echipa mea. Nici Matteo nu a putut să discute cu antrenorul lui. M-am schimbat și am încercat să îmi păstrez concentrarea și să dau uitării ce nu a fost bine", a spus Novak Djokovic la conferința de presă.

Novak Djokovic s-a calificat, miercuri, în semifinalele de la Roland Garros, unde îl va întâlni pe rivalul Rafael Nadal. Sârbul a trecut în sferturi de italianul Matteo Berrettini (9 ATP), scor 6-3, 6-2, (5)6-7, 7-5, după trei ore și 25 de minute de joc, iar reacția lui din finalul partidei a devenit virală pe internet.