​Episodul cu numărul 58 al rivalității dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic va avea loc în semifinalele de la Roland Garros, după ce ibericul și sârbul și-au respectat statutul de favoriți și au obținut, miercuri, victorii în patru seturi cu Diego Schwartzman, respectiv Matteo Berrettini.

Rafael Nadal si Novak Djokovic, la Roland Garros 2020Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ultimul duel dintre Nadal și Djokovic a avut loc la Roma: Rafa s-a impus în finală, scor 7-5, 1-6, 6-3.

Djokerul conduce cu 29-28 în meciurile directe, dar marele său rival are un avantaj categoric pe zgură: 19-7 (7-1 la Roland Garros).

"Nu este un meci ca oricare altul. Să recunoaștem, este cea mai mare provocare: să joci împotriva lui Nadal pe zgură, pe acest teren unde a avut cel mai mult succes în cariera sa, în etapele finale ale unui Grand Slam. Nu există lucru mai mare.

Desigur, de fiecare dată când ne întâlnim, există tensiunea suplimentară și apar așteptările. Emoțiile sunt diferite când intri pe teren cu el. Dar acesta este motivul pentru care rivalitatea noastră a fost una istorică cred, pentru acest sport. Am fost privilegiat să joc împotriva lui de atât de multe ori.

Rivalitățile mele cu el și cu Roger (n.r. Federer) m-au făcut un jucător mai puternic, mi-au permis să înțeleg cum trebuie să îmi îmbunătățesc jocul pentru a ajunge la nivelul la care se aflau ei când m-am apucat de tenisul profesionist. O să îl aleg probabil pe Rafa drept cel mai mare rival pe care l-am avut în carieră" - Novak Djokovic, după semifinala cu Matteo Berrettini.

Vezi și: VIDEO Reacția lui Novak Djokovic după ce s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros a devenit virală

Rivalitatea Nadal vs Djokovic în cifre

Total meciuri: 29-28 pentru Djokovic

Finale: 15-13 pentru Djokovic

Finale pe zgură: 9-4 pentru Nadal

Meciuri Grand Slam: 10-6 pentru Nadal

AO: 2-0 pentru Djokovic

RG: 7-1 pentru Nadal

W: 2-1 pentru Djokovic

USO: 2-1 pentru Nadal

Turneul Campionilor: 2-1 pentru Djokovic

Masters meciuri: 16-13 pentru Djokovic

Finale Grand Slam: 5-4 pentru Nadal

Finale Masters: 7-7

Zgură: 19-7 pentru Nadal

Hard: 20-7 pentru Djokovic

Iarbă: 2-2.

Nadal vs Djokovic, spectacol la Roland Garros: