Novak Djokovic a avut parte de un meci foarte dificil în sferturile de la Roland Garros. După aproape trei ore și jumătate de joc, sârbul a trecut de Matteo Berrettini, scor 6-3, 6-2, (5)6-7, 7-5, iar reacția sa din finalul partidei a devenit virală pe internet.​

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu ochii larg deschiși și lovindu-și pieptul cu pumnul, liderul mondial s-a descătușat și a strigat spre tribunele goale de pe Philippe Chatrier.

"Acest meci a avut de toate: căzături, public, întreruperi. A fost foarte intens. Am simțit tensiunea pe toată durata paridei. A fost super, super stresant să mă aflu constant sub presiune în game-urile mele de serviciu, pentru că el servește foarte bine și puternic.

Publicul l-a ajutat să își ridice nivelul jocului. A practicat un tenis foarte puternic. În mod special în seturile trei și patru, a servit foarte puternic și precis. A fost foarte dificil să îi citesc serviciul și să joc împotriva cuiva de genul său. Este foarte talentat. Poate juca bine din spatele terenului. Are un forehand letal și scurte excelente. Când joacă bine, este foarte greu să joci împotriva lui.

Prin reacția din final am eliberat tensiunea care a crescut pe toată durata partidei", a spus Novak Djokovic, după victoria în fața lui Matteo Berrettini.

"De ce strigă așa mult? Nu a câștigat nimic" / "Să vedem dacă va mai striga așa după ce Nadal îl bate cu 3-0" / "De ce nu? Mulți atleți sărbătoresc așa. Nici măcar nu sunt un fan al lui Nole, dar este doar o celebrare" / "Djokovic: De ce mă urăsc atâția oameni?", au fost doar câteva dintre mesajele din secțiunea de comentarii.

În semifinalele Grand Slam-ului parizian, Novak Djokovic îl va întâlni pe marele său rival: Rafael Nadal.