Parcursul jucătoarei Jaqueline Cristian la turneul "1000" de la Madrid s-a oprit în primul tur al calificărilor, fază a competiției unde sportiva noastră a fost eliminată de o sportivă cu mare experiență, lidera ierarhiei mondiale la dublu, scor 6-1, 6-7(6), 0-6.

Jaqueline CristianFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jaqueline a început perfect meciul cu Su-Wei Hsieh (35 de ani) și a dat senzația că are armele necesare pentru a-i face față unei adversare cu atât de multă experiență. Cristian a câștigat setul cu 6-1, iar lucrurile mergeau în direcția dorită de aceasta.

Su-Wei Hsieh a reușit să echilibreze disputa, iar manșa a fost decisă într-un tiebreak cu mult dramatism. Mai experimentată, Hsieh a avut câștig de cauză (8-6), iar meciul și-a mutat deznodământul în setul decisiv.

Atât de aproape de victorie (la câteva puncte practic), Jaqueline a resimțit din plin pierderea setului, iar decisivul a fost un adevărat galop de sănătate pentru Su-Wei Hsieh, 6-0.

Partida a durat o oră și 57 de minute.

De știut:

  • Pentru prezența în calificările de la Madrid, Cristian (beneficiară de wild card) va primi € 2.600 și două puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În primul tur al calificărilor va mai juca și Irina Begu: duel cu Anna Kalinskaya.
  • România are o reprezentantă în ultimul tur al calificărilor de la Madrid, Ana Bogdan.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac.