A ajuns în finala de la Roland Garros, iar pe drum a eliminat și două sportive din România: Ana Bogdan și Irina Bara. Sofia Kenin a avut un an 2020 de care își va aduce aminte cu siguranță: a câștigat titlul la Australian Open și va disputa ultimul act la Paris.

Sofia KeninFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sofia Kenin a mărturisit după victoria cu Petra Kvitova că nu agrea "deloc zgura" înainte de a o învinge pe compatrioata sa Serena Williams, în turul al treilea la Roland Garros, ediția din 2019.

Kenin s-a impus cu 6-2, 7-5 în faţa Serenei Williams la ediţia precedentă a turneului de Grand Slam, înainte de a ceda în optimile de finală în faţa australiencei Ashleigh Barty, viitoarea laureată, informează Agerpres.

"Înaintea meciului meu cu Serena, jucasem două meciuri bune, dar nu mi-a plăcut niciodată absolut deloc zgura. Încă de la juniori, nu era suprafaţa mea cea mai bună. Aveam impresia că-mi lipseşte puterea, nu reuşeam să controlez punctele, nu mă mişcam prea bine. Era o luptă dificilă pentru mine", a povestit Sofia Kenin (21 de ani).

"Dar victoria în faţa Serenei, mi-a dat un plus de încredere", mai spus Kenin.

Însă, chiar dacă Victoria Azarenka i-a administrat un dublu 6-0 la Roma, cu o săptămână înainte de la Roland Garros, acest lucru nu a descurajat-o.

"Ştiam că voi avea nevoie de câteva meciuri ca să-mi regăsesc ritmul. Acum ador zgura. Am jucat cel mai bun tenis al meu, mă mişc bine, ştiu cum să mă adaptez la suprafaţă", a afirmat ea.

Sofia Kenin (favorită 4) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (favorită 7) în două seturi, 6-4, 7-5.

În ultimul act Kenin o va înfrunta pe poloneza Iga Swiatek (54 WTA), care a trecut de argentinianca Nadia Podoroska (131 WTA) cu 6-2, 6-1.

Meciul pentru trofeu va avea loc sâmbătă, urmând să fie LiveScore pe HotNews.ro.