​Sofia Kenin s-a calificat în cea de-a doua finală de Grand Slam din carieră, campioana en-titre de la Australian Open trecând de Petra Kvitova în semifinalele de la Roland Garros (6-4, 7-5).

Sofia KeninFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cap de serie numărul patru, Sofia a jucat perfect din punct de vedere tactic: a fost agresivă, nu i-a dat aproape deloc timp adversarei, obligând-o pe Kvitova să joace de acolo de unde nu-i place: din defensivă.

Cunoscută pentru faptul că nu are o deplasare neapărat grozavă (la cei 182 de centimetri ai săi), Petra a fost plimbată de Sofia pe tot terenul, jucătoarea din Cehia fiind nevoită să lovească de prea multe ori din poziții incomode.

Kenin a variat foarte bine jocul: mingi lungi și puternice, amestecate cu execuții moi, cu slice și cu nelipsitele scurte.

Kvitova a dat senzația că este cu un pas în urma adversarei oricât s-ar strădui să recupereze ecartul. De cealaltă parte, Kenin este o jucătoare cu multă imaginație pe teren, cu un arsenal impresionant de lovituri și cu o deplasare care o scoate de multe ori din încurcături.

După un meci de o oră și 45 de minute, Sofia Kenin a obținut calificarea în marea finală de la Roland Garros. Pentru trofeu, americanca se va duela, sâmbătă, cu Iga Swiatek (poloneza a eliminat-o, printre altele, pe Simona Halep).