A pierdut titlul de la Roma, însă Karolina Pliskova a găsit puterea să glumească după ce a abandonat în finala disputată împotriva Simonei Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarea din Cehia a postat pe Twitter o poza cu trofeul destinat finalistei alături de mesajul: "Aș fi preferat să pozez cu un trofeu de culoare diferită, însă măcar există un emoji pentru acesta".

"Am vrut să încerc, am vrut să lupt, dar, din păcate, nu am putut să joc în continuare și să fiu competitivă. Am fost forțată să mă retrag din cauza unei accidentări pentru prima oară în carieră și este greu să fac față.

Felicitări Simona Halep, ai jucat incredibil de bine și ai meritat să câștigi în Roma. Vă mulțumesc pentru toate mesajele pozitive și pentru sprijin. Ne vedem anul următor", a mai scris Pliskova.

Simona Halep, campioană la Roma (6-0, 2-1, abandon Karolina Pliskova)/ A treia oară a fost cu noroc

VIDEO Fericirea are chipul tău - Simona Halep și trofeul de la Roma

Simona Halep și provocarea interesantă pe care i-a lansat-o Karolinei Pliskova

VIDEO Simona Halep: "Nu voi pune presiune pe mine la Roland Garros, voi merge acolo cu zâmbetul pe buze"

De știut:

  • Este al 22-lea titlu WTA al Simonei Halep, fiind pentru prima dată în carieră când sportiva noastră cucerește trei titluri la rând (Dubai, Praga, Roma).
  • Pentru cucerirea trofeului de la Foro Italico, Simona va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.
  • A fost a treia finală jucată de Simona la Roma, după cele pierdute în 2017 și 2018 (ambele împotriva Elinei Svitolina).
  • A fost finala cu numărul 39 din CV-ul Simonei: Halep a câștigat 22 și a pierdut 17.
  • Următorul turneu la care Halep va participa va fi cel de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), acolo unde Simona va fi principala favorită.

Simona Halep a câştigat, luni, turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce adversara sa din finală, Karolina Pliskova (Cehia), a abandonat la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Simona Halep a fost declarată învingătoare după 32 de minute în faţa campioanei en titre, Pliskova (28 ani, 4 WTA) abandonând din cauza unor probleme la spate.