Simona Halep (2 WTA), care luni a câştigat turneul WTA de la Roma, spune că ''Roland Garros este doar un alt turneu'', că nu va pune presiune pe ea, şi că va merge acolo cu zâmbetul pe buze, scrie AFP citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Roland Garros? Este doar un alt turneu, nu voi pune presiune pe mine, voi merge cu zâmbetul pe buze! Este evident visul tuturor jucătorilor (de a câştiga turneul), deci este şi visul meu, dar nu mă uit atât de departe. Vreau doar să merg acolo, sa mă obişnuiesc din nou cu terenurile, cu atmosfera şi să încerc să câştig fiecare meci. Fiecare meci este o luptă, sunt pregătită pentru asta, dar vom vedea ce se va întâmpla'', a spus Simona Halep, care a câştigat turneul parizian în 2018.

În ceea ce priveşte cazurile pozitive de Covid-19 anunţate la Roland Garros, care au condus la excluderea a cinci jucători, românca nu şi-a ascuns îngrijorarea.

''Da, am auzit despre asta şi, desigur, mă îngrijorează. Dar sunt sigură că vor fi puse în aplicare măsurile necesare şi vom fi în siguranţă. Voi vedea cum mă simt odată ce voi ajunge acolo'', a punctat Halep.

Simona Halep a declarat că finala turneului de la Roma nu a fost aşa cum spera, dar se bucură pentru că a reuşit în sfârşit să câştige trofeul.

"În sfârşit am câştigat! Iubesc acest turneu şi în fiecare an am jucat chiar foarte bine. Nu şi anul trecut, dar în anii precendeţi am jucat foarte bine. Am avut două finale, startul ascensiunii mele în clasament a fost aici, în 2013, şi a fost visul meu să câştig acest trofeu. Şi sunt foarte, foarte fericită că s-a întâmplat astăzi.

Vreau să spun că cei doi antrenori ai mei, Arti (Artemon Apostu-Efremov) şi Darren (Cahill), m-au ajutat cu pregătirea fizică în acest şase luni. Deci totul este bine. Voi continua să fac ceea ce mi-au cerut. Am fost foarte strictă cu programul, am muncit foarte mult şi m-am îmbunătăţit foarte mult din punct de vedere fizic. De aceea pot să alerg atât, pot să mă simt pregătită pentru fiecare meci. Picioarele mele sunt din ce în ce mai puternice, ceea ce îmi dă încredere în timpul meciurilor. Mai ales pe zgură, mă simt mult mai bine.

Nu a fost finalul de turneu la care speram, dar m-am simţit fantastic în primul set şi am fost încrezătoare că, chiar dacă am fi continuat să jucăm, voi avea şansa să câştig meciul. Nu mă gândesc la părţile negative ale acestui aspect. Bineînţeles că îmi pare rău pentru ea, o accidentare este o accidentare şi nu este niciodată uşor. Dar asta nu schimbă nimic. Trofeul este al meu acum", a spus Simona Halep.

Simona Halep, campioană la Roma (6-0, 2-1, abandon Karolina Pliskova)/ A treia oară a fost cu noroc

VIDEO Fericirea are chipul tău - Simona Halep și trofeul de la Roma

Simona Halep și provocarea interesantă pe care i-a lansat-o Karolinei Pliskova

De știut:

  • Este al 22-lea titlu WTA al Simonei Halep, fiind pentru prima dată în carieră când sportiva noastră cucerește trei titluri la rând (Dubai, Praga, Roma).
  • Pentru cucerirea trofeului de la Foro Italico, Simona va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.
  • A fost a treia finală jucată de Simona la Roma, după cele pierdute în 2017 și 2018 (ambele împotriva Elinei Svitolina).
  • A fost finala cu numărul 39 din CV-ul Simonei: Halep a câștigat 22 și a pierdut 17.
  • Următorul turneu la care Halep va participa va fi cel de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), acolo unde Simona va fi principala favorită.

Simona Halep a câştigat, luni, turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce adversara sa din finală, Karolina Pliskova (Cehia), a abandonat la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Simona Halep a fost declarată învingătoare după 32 de minute în faţa campioanei en titre, Pliskova (28 ani, 4 WTA) abandonând din cauza unor probleme la spate.

Cinci tenismeni - doi testaţi pozitiv la Covid-19 şi alţi trei declaraţi contacţi - au fost excluşi de pe tabloul calificărilor pentru turneul de la Roland Garros, au anunţat duminică organizatorii competiţiei de Grand Slam din capitala Franţei. Identitatea celor cinci jucători nu a fost dezvăluită.

"Conducerea turneului de la Roland Garros confirmă că doi jucători din calificări au fost testaţi pozitiv la Covid-19 şi alţi trei sunt declaraţi 'cazuri de contact' ale antrenorului lor testat pozitiv la Covid-19. Conform protocolului sanitar al turneului, cei cinci au fost excluşi de pe tabloul calificărilor, care va debuta mâine (luni) şi vor rămâne izolaţi timp de 7 zile", se preciza într-un comunicat.

Bosniacul Damir Dzumhur a anunţat că s-a retras din turneu după ce antrenorul său Petar Popovic a fost testat pozitiv la coronavirus.

''Nu a avut şansa de a face un al doilea test şi suntem siguri că a fost un test fals pozitiv, deoarece antrenorul meu are anticorpi'', a precizat bosniacul pe Instagram.

Calificările pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros au debutat luni şi se vor încheia vineri.

Amânată cu patru luni din cauza pandemiei, competiţia de Grand Slam din capitala Franţei se va desfăşura în mod excepţional toamna în acest an, între 27 septembrie şi 11 octombrie.

Ca urmare a măsurilor sanitare legate de coronavirus, turneul parizian va putea primi un număr maxim 5.000 de spectatori pe zi.

Turneul US Open de la New York, care s-a încheiat pe 13 septembrie, s-a derulat, în schimb, cu porţile închise.