După ce Novak Djokovic și Rafael Nadal au prezentat propriile variante de jucător "perfect" din ATP, a venit rândul WTA-ul să primească propuneri în acest sens. Dublă câștigătoare de Grand Slam, Mary Pierce a întocmit jucătoarea ideală. Simona Halep nu face parte din preferințele campioanei franceze.

HotNews.roFoto: Hotnews

S-a născut pe 15 ianuarie 1975 la Montreal, din tată american și mamă franțuzoaică și are trei cetățenii (canadiană, franceză și americană).

A ajuns până pe locul 3 în ierarhia WTA și și-a trecut de două ori numele în dreptul câștigătoarelor de Grand Slam. Are reședința în Sarasota, Florida, SUA. Numele ei este Mary Pierce.

Cum arată jucătoarea perfectă în viziunea franțuzoaicei

Fitness - Martina Navratilova

Figură emblematică a circuitului feminin, Martina Navratilova este alegerea lui Mary atunci când vine vorba despre pregătirea fizică. Martina este văzută drept un pioner din acest punct de vedere, ea fiind cea care a schimbat definitiv modalitațile de antrenament și nutriție.

Backhand - Gabriela Sabatini

Cunoscută pentru iubitorii de tenis care urmăreau fenomenul în anii '90, Gabriela a impresionat în primul rând grație frumuseții sale, dar și backhand-ului dacă este să ținem cont de părerea lui Pierce. Sportiva din Argentina s-a impus la US Open în 1990 (a trecut în ultimul act de Steffi Graf) și a mai disputat o finală la Wimbledon (1991). Sabatini executa backhand-ul cu o singură mână și cu mult topsin.

Forehand - Steffi Graf

Câștigătoare a 22 de titluri de Grand Slam, Steffi a impresionat-o pe Mary în special grație forehand-ului său. Aspră, cu adâncime și cu multă precizie, dreapta a fost principala armă a nemțoaicei care are reședința în Las Vegas.

Serviciu - Serena Williams

Probabil vă întrebați deja: unde este Serena? Pe lista lui Pierce se află și Serena Williams. Americanca deține, conform spuselor franțuzoaicei, cel mai bun serviciu. "Puternic, o adevărată armă prin viteză și forță, dar și prin precizie".

Selecția loviturilor - Martina Hingis

Martina a fost una dintre jucătoarele care și-au pus amprenta asupra circuitului feminin, elvețianca fiind fost număr unu mondial și câștigătoare a 5 Grand Slam-uri în carieră.

"A fost o jucătoare foarte inteligentă. Obișnuia să joace tenis precum ar fi jucat șah. Foarte eficientă, foarte deșteaptă. Nu a fost nici pe departe cea mai puternică jucătoare din circuit, dar printre cele mai inteligente" - Mary Pierce.

Viteza - Kim Clijsters

"Mă gândesc că este în continuare foarte rapidă" - face referire la revenirea lui Kim în circuitul WTA. "Nu am văzut meciul cu Garbine Muguruza, dar am văzut scorul și mi-am dat seama că împotriva Muguruzei trebuie să practici un tenis foarte bun pentru un asemenea rezultat. Era și încă este impresionantă din punctul de vedere al vitezei" - Mary Pierce despre Kim Clijsters.

Inima - Monica Seles

"Monica Seles, fără îndoială. Ce adversară feroce, pur și simplu incredibilă".

Ce lovitură a ajutat-o mult în carieră pe Simona Halep și care este visul încă neîmplinit al campioanei de la Wimbledon

Mary Pierce a câștigat două Grand Slam-uri la simplu în carieră, iar cea mai înaltă poziție ocupată a fost locul 3, pe 30 ianuarie 1995.

S-a impus la Australian Open (1995) și la Roland Garros (2000). A mai fost finalistă la US Open (2005). De asemenea, a mai cucerit Roland Garros-ul și la dublu, în 2000.

În plus, Pierce a simțit gustul victoriei și la FedCup: a câștigat competiția în 1997 și 2003.