​După ce Novak Djokovic a discutat recent cu jurnaliștii despre cum ar putea arăta jucatorul perfect, a venit rândul lui Rafael Nadal să ne vorbească despre preferințele sale. Există asemănări față de precizările lui Nole, dar și diferențe, ibericul punându-l la loc de cinste pe unul dintre cei mai mari rivali ai săi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Forehand și viziune pe teren - Roger Federer

Spre deosebire de Novak (cel care nu l-a menționat la nicio lovitură pe Roger Federer), Rafa îl are în capul listei pe elvețian. Nadal este de părere că marele său rival posedă cel mai bun forehand din circuit.

De asemenea, mai există o categorie unde Rafa merge pe mâna lui Roger: viziunea pe teren. Spaniolul consideră că nu există jucător mai bun ca Federer din acest punct de vedere.

Backhand - categoric Novak Djokovic

Nadal nu l-a uitat nici pe Novak Djokovic. Multiplul campion de la Roland Garros crede că sârbul are de departe cel mai bun backhand din lume. O lovitură grație căreia a reușit de atâtea ori să facă diferența.

Nu numai că se apără formidabil cu reverul, dar Nole face incredibil tranziția din defensivă în ofensivă imediat cum simte cea mai mică oportunitate.

Serviciul - Ivo Karlovic

Atunci când vine vorba despre serviciu, Nadal l-a nominalizat fără să se gândească prea mult pe Ivo Karlovic. Uriașul croat care a speriat atâtea defensive de-a lungul carierei cu serviciile sale foarte puternice.

De asemenea, Rafa l-a trecut pe lista sa și pe Dominic Thiem, dublu finalist la Roland Garros. Ibericul consideră că austriacul este cel mai bun atunci când vine vorba despre tot ceea ce ține de fitness.

Domi are putere, precizie, deplasare foarte bună (și tot îmbunătățește acest capitol) și este la un nivel superior din punct de vedere fizic.

Atitudine - David Ferrer

Când a fost întrebat despre atitudinea pe care trebuie să o aibă un jucător pe teren, Nadal a uitat de propria-i persoană, ducându-se spre calitățile lui David Ferrer. Retras între timp din activitate, David le-a dat de multe ori senzația adversarilor că trimit către un perete mișcător, spaniolul fiind de asemenea unul dintre puținii jucători de tenis care nu renunță niciodată indiferent de scorul de pe tabelă.

Poate că nu a avut cele mai importante arme din circuit, dar a reușit să se afle sezoane la rând în partea superioară a ierarhiei mondiale tocmai datorită atitudinii sale de a nu renunța niciodată.

Selecția loviturilor - Andy Murray

Cu probleme medicale și cu incertitudinea planând asupra viitorului său în circuit, Andy Murray face și el parte din ierarhia lui Nadal. Scoțianul este considerat cel mai bun atunci când vine vorba despre selecția loviturilor. Rafa îl vede pe Andy cel mai isteț tip din circuit la acest capitol.

Viteză - Gael Monfils

și de Novak Djokovic, Gael Monfils nu lipsește nici din nominalizările lui Nadal. Francezul este considerat de iberic cel mai bun la capitolul viteză.

Inima - Rafael Nadal

Nu în ultimul rând, Nadal a prins un loc în echipa care formează jucătorul perfect. Rafa crede despre el că este jucătorul care joacă cel mai mult cu "inima", atitudinea lui fiind lăudată de-a lungul timpului chiar și de cei mai mari rivali.

Cum arată jucătorul perfect în viziunea lui Novak Djokovic - Ce mare rival lipsește din puzzle