​Kim Clijsters a disputat ultimul meci oficial în 2012, la US Open. Ajunsă la 36 de ani și mamă a trei copii, sportiva din Belgia a făcut pasul înapoi spre sportul de performanță, iar la revenire a fost învinsă de Garbine Muguruza în turul întâi al turneului Premier de la Dubai.

Kim ClijstersFoto: wta insider

Finalistă la Australian Open (în semifinale a trecut de Simona Halep), Garbine a avut în serviciu cea mai importantă armă, iberica servind precis aproape de fiecare dată când a avut nevoie.

Nu a uitat tenisul

Jocul lui Kim nu a arătat deloc rău contra ibericei. Belgianca nu a uitat tenisul, a avut lovituri câștigătoare, a avut un plan clar din punct de vedere tactic, dar a fost trădată de condiția fizică (nu are chiar cel mai bun ritm - e și normal să fie așa după o pauză atât de mare și după ce a devenit mamă de trei ori).

Clijsters are câteva kilograme în plus, iar serviciul a fost lovitura care i-a dat cele mai multe bătăi de cap. A comis multe duble greșeli (unele chiar în momentele cheie ale manșei), iar lipsa meciurilor oficiale s-a putut observa (6-2 pentru Muguruza).

Kim a fost aplaudată frenetic la fiecare punct câștigat, publicul de la Dubai fiind foarte fericit să vadă la lucru un fost lider mondial, o sportivă care a cucerit patru Grand Slam-uri în carieră.

Backhand de top pentru Kim

Backhand-ul a fost lovitura care a arătat cel mai bine pentru Kim: a deschis bine terenul de pe rever, unghiurile în cross scurt lăsând-o în câteva rânduri pe Garbine fără replică.

De la 6-2, 3-0, Clijsters a început să simtă tot mai bine mingea, a găsit un ritm superior, iar Garbine a început să simtă presiunea. Nu a mai servit la fel de bine, iar Kim a făcut diferența de la retur. S-a ajuns la 4-4, spre satisfacția celor din tribune.

Clijsters cea de odinioară

A urmat un game în care ne-am putut aduce aminte de Kim cea care câștiga turnee majore: forehand puternic, rever stabil, o intuiție formidabilă și o limpezime incredibilă în alegerea loviturilor. Publicul, în picioare! (5-4 pentru Clijsters, după ce a fost condusă cu 3-0).

A urmat o perioadă fără probleme de la lansare, iar tiebreak-ul a venit cât se poate de firesc. Mult mai pregătită din punct de vedere fizic, Garbine a fost mai inspirată la punctele importante, iar victoria i-a revenit (8-6).

A fost 6-2, 7-6(6) pentru Garbine, la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute. Un lucru e clar, punctul de plecare a fost unul bun pentru Clijsters, cu atât mai mult cu cât a jucat împotriva finalistei de la Melbourne.

Aici poți vedea cele mai spectaculoase lovituri ale lui Clijsters

Cel mai mare copil are 12 ani

Kim este mamă a trei copii (Jeda - născută în 2008, Jack - născut în 2013 și Blake - născut în 2016).

Clijsters are 36 de ani, fiind născută pe 8 iunie 1983. Cea mai bună clasare: locul 1, pe 11 august 2003. A câștigat de-a lungul carierei 41 de turnee, 4 dintre acestea fiind de Grand Slam (Australian Open 2011, US Open 2005, 2009, 2010).

Are un bilanț de 315 victorii și 68 de înfrângeri pe suprafețele hard.

A jucat ultimul meci oficial în 2012, atunci când la US Open a fost învinsă în turul al doilea de Laura Robson (7-6(4), 7-6(5)).