Novak Djokovic a desenat, pentru ESPN, jucătorul perfect din tenisul mondial, sârbul luând pe rând toate părțile importante din sportul alb. A ieșit un puzzle interesant din care lipsește însă unul dintre marii săi rivali.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sârbul a punctat și a explicat în același timp de ce ar avea nevoie un sportiv pentru a putea fi jucătorul perfect.

Interesant este faptul că Roger Federer, unul dintre marii săi rivali, nu a fost trecut la niciun capitol, cel mai fiind Rafael Nadal, celălalt rival alături de care sârbul a dominat și încă domină tenisul mondial. Ce a ieșit, puteți vedea mai jos.

Cel mai bun jucător din lume?

Nadal. De ce? Pentru că e Nadal.

Cel mai bun forehand?

Nadal. Are unul dintre cele mai bune forehand-uri din toate timpurile. Atât de mult tospin, mingea este greu de returnat. Are variație în lovitură, poate juca și plat. Găsește foarte bine culoarele, deschide foarte bine terenul. Este arma lui cea mai constantă și cu ajutorul căreia își construiește jocul. Atacă foarte bine cu forehand-ul, dar se și apără la fel. Face foarte bine tranziția din defensivă în ofensivă cu ajutorul acestei arme.

Cel mai bun backhand?

Probabil cel al lui David Goffin. Îmi place mult această lovitură a lui cu două mâini. Este o execuție destul de plată, îi place să lovească mingea devreme, din urcare. Dictează ritmul cu această lovitură și nu ratează prea mult de pe partea de backhand. Are o mișcare naturală atunci când execută reverul. Trimite la fel de bine în cross, dar și în lungul liniei.

Cel mai puternic din punct de vedere mental?

Nadal, din nou. Pentru că nu renunță niciodată, are un spirit de luptă fantastic pe care îl aduce pe teren de fiecare dată.

Elasticitate, deplasare?

Monfils. Gael poate să facă aproape orice pe teren, se deplasează incredibil, patinează la fel. Sare foarte bine, este dinamic pe teren ca nimeni altul. Foarte puternic, este atletul perfect.

Cel mai bun serviciu?

Nick Kyrgios. Are un serviciu extraordinar, mișcarea de la serviciu este atât de naturală. Serviciul său este dinamic, foarte greu de citit. Este o armă foarte importantă pentru el indiferent de suprafață.

Cel mai bun retur?

Pot să spun că îl am eu?

Cel mai bun voleu?

Unul dintre băieții de la dublu (n.r. Herbert și Mahut). Mă gândesc mai degrabă la Mahut. Are o foarte bună, este incredibil de rapid de la fileu.

Jocul de picioare?

Cred că ar fi o combinație între mine, Nadal și Goffin. De asemenea, și Felix are un joc de picioare impresionant (n.r. Auger-Aliassime).

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

S-ar putea să te mai intereseze:

Cadoul pe care Roger Federer i l-a făcut lui Rafael Nadal după meciul demonstrativ din Africa de Sud

Cum arată meniul unui campion - Novak Djokovic, schimbările drastice și dieta specială