Simona Halep și Garbine Muguruza se vor afla față în față pentru a șasea oară, miza partidei fiind calificarea în finala Australian Open. Spaniola conduce cu 3-2 în meciurile directe, ea obținând cele trei victorii pe hard. Muguruza a precizat că este pregătită pentru confruntarea cu numărul 3 WTA și a asigurat că va da tot ce are mai bun pentru victorie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E o jucătoare foarte puternică (n.r. Simona Halep). A practicat un tenis foarte consistent în ultimii ani. Va fi un meci dur. Așa se întâmplă mereu când întâlnești pe cineva din Top 5. E o semifinală și bineînțeles că mă aștept ca ea să dea tot ce are mai bun. La fel voi face și eu. Nu mă gândesc foarte mult la faptul că am ajuns în semifinale", a spus Garbine Muguruza, potrivit Digi Sport.

"Știam deja că dacă voi câștiga, voi juca mâine (n.r. peste doar o zi), așa că totul e perfect. Sunt pregătită. M-am mai întâlnit cu astfel de situații și încerc să fiu calmă și să mă pregătesc pentru următorul meci", a mai spus Muguruza.

Confruntarea dintre Simona Halep (4) și Garbine Muguruza va fi a treia a zilei de joi pe Arena Rod Laver și nu va începe mai devreme de ora 06:30 (ora României). Partida va putea fi urmărită în direct la Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, miercuri, pentru a doua oară în semifinalele de la Australian Open, după ce a învins-o fără drept de apel pe estona Anett Kontaveit (31 WTA), scor 6-1, 6-1. Partida a durat 53 de minute.

Garbine Muguruza (32 WTA) a trecut în sferturi de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA), scor 7-5, 6-3, după o ora și 33 de minute de joc. Pentru Muguruza este cea mai bună performanță la Australian Open. Ea nu a mai jucat o semifinală de Grand Slam din 2018, când a ajuns în penultimul act la Roland Garros, unde a fost învinsă chiar de Halep (6-1, 6-4).

La fel ca Simona Halep, Garbine Muguruza are două trofee de Grand Slam în palmares, la Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017. Românca a câștigat Grand Slam-ul parizian în 2018, iar anul trecut s-a impus pe iarba londoneză.

Garbine Muguruza conduce cu 3-2 în meciurile directe cu Simona Halep, iberica reuşind să obţină toate cele trei victorii în faţa româncei pe suprafaţă dură.

Simona Halep vs Garbine Muguruza, întâlniri directe: 2-3

2014, Wuhan (turul II - hard): 2-6, 6-2, 6-3 pentru Muguruza

2015, Fed Cup (hard): 6-4, 6-3 pentru Muguruza

2015, Stuttgart (optimi - zgură): 3-6, 6-1, 6-3 pentru Halep

2017, Cincinnati (finală - hard): 6-1, 6-0 pentru Muguruza

2018, Roland Garros (semifinale - zgură): 6-1, 6-4 pentru Halep

S-ar putea să te intereseze și: