Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Nu era un secret pentru nimeni că Taylor Townsend vine des la fileu. Americanca și-a urmat cu minuțiozitate planul tactic: a pus totul pe cartea atacului, a venit la plasă de 106 ori (!) și a pus constant presiune pe defensiva Simonei Halep. A avut câștig de cauză după ceea ce reprezintă (cel mai probabil) victoria carierei (2-6, 6-3, 7-6(4)).
Nimic de pierdut, gândirea potrivită
Locul 116 în lume și cu înfrângeri categorice de fiecare dată împotriva Simonei, Taylor a evoluat (așa cum de altfel a spus și ea la conferința de după victorie) ca și când nu ar avea nimic de pierdut.
Și până la urmă ce ar avea de pierdut locul 116 în lume în fața campioanei en-titre de la Wimbledon?
Fericită că a reușit după două ediții să treacă de turul I de la US Open (turneu unde are cele mai slabe rezultate dintre toate Grand Slam-urile), Simona nu a găsit soluțiile tactice care să oprească elanul ofensiv al adversarei.
Deși a dat senzația că are situația sub control (a câștigat primul set cu 6-2), Halep a fost efectiv sufocată de venirile la fileu ale adversarei.
Cu reflexe foarte bune și cu o poziționare de multe ori perfectă, Taylor a închis practic terenul din preajma plasei. A făcut acest lucru de 106 ori (!) și a picurat în mintea Simonei pas cu pas neîncrederea.
Mai multe loburi
Ce ar fi putut poate Halep să facă mai bine pe venirile adversarei la fileu? Poate să încerce să trimită (în funcție de posibilăți) mai multe loburi. Simona a trimis în multe rânduri în forță, iar acest lucru a fost pe placul adversarei, aceasta fiind o sportivă care are nevoie de ritm pentru a juca cel mai bun tenis al ei.
Cu planul tactic dat peste cap (nu a putut să-și facă jocul agresiv precum în alte dăți), Simona a fost trimisă în spatele baseline-ului cu ajutorul unui forehand puternic și precis (de stângace), iar apoi a fost <tocată> minge cu minge prin venirile la fileu.
Poate părea amuzant, dar Simona și Taylor au avut același procentaj al mingilor câștigate la fileu: 60%. Diferența este însă următoarea: Halep a câștigat 6 puncte din 10 veniri, în timp ce adversara s-a impus în 64 de puncte din 106 veniri.
A alergat mai mult americanca
Un alt capitol surprinzător la care americanca a fost peste Simona a fost suprafața alergată: 2147,4 metri de partea jucătoarei noastre, față de 2292,6 metri în dreptul adversarei.
Townsend a făcut pași în plus pentru a trimite cu forehand-ul, lovitură cu care poate pune în dificultate pe oricine în circuitul WTA.
Disconfortul dat de jucătoarele de mâna stângă
De asemenea, nu trebuie uitat un alt aspect important: Simona a arătat în ultimele sezoane că nu se simte neapărat confortabil în fața sportivelor de mâna stângă. Nu a făcut excepție nici acest meci. De ce se întâmplă totuși acest lucru?
Backhand-ul (lovitura de bază a Simonei) trimite foarte bine mingea în cross, de multe ori decisiv pentru majoritatea adversarelor, iar acest lucru și pentru că ele sunt atacate pe rever (care este de cele mai multe ori partea mai slabă din agrenajul lor). În cazul stângacelor, acest lucru nu se aplică, ele primind mingea pe lovitura mai puternică.
Tocmai de aceea Taylor a rezistat foarte bine în nenumărate cazuri, deși reverul Simonei trimitea mingea puternic, cu adâncime. Americanca a fost atacată pe lovitura forte, tocmai de aceea a avut răspunsurile pe măsură.
Fără scurte nu a scos-o pe adversară din zona de confort
Nu în ultimul rând, statistica organizatorilor ne arată un lucru mai puțin întâlnit în circuit: nu a fost trimisă nicio scurtă. În prezentarea lui Taylor Townsend vorbeam despre faptul că americanca are o deplasare deficitară pe înainte, atunci când este scoasă din zona de confort de pe baseline.
Halep tocmai acest lucru nu a făcut: nu a încercat cu ajutorul scurtelor să o scoată pe adversară din zona de confort, din acea parte a terenului de unde și-a creat avantaj în schimburi cu ajutorul forehand-ului, iar apoi a putut face pasul spre fileu pentru a închide punctele.
Serviciu-voleu
Conștientă de faptul că într-o bătălie de uzură de pe linia de fund nu ar avea foarte multe șanse în fața unei jucătoare precum Simona, Taylor a apelat pe durata meciului cu Halep chiar și la serviciu-voleu, procedeu rar întâlnit în circuitul WTA (mai poate fi văzut în ATP).
<Anomalia> numită tenis
Tenisul este unul dintre puținele sporturi unde poți avea mai multe puncte câștigate decât adversarul de peste fileu, dar cu toate acestea să nu câștigi meciul. A fost cazul și la meciul Simonei: Halep s-a impus în 101 dueluri, în timp ce Townsend în 97. Victoria a fost însă de partea americancei.
Ce mi-ar placea mie sa vad in jocul ei (Vineri, 30 august 2019, 10:17) bigbrother [utilizator]
Si spun asta ca un profan care se uita la tv si isi da cu parerea, ca doar ma pricep la tenis ca tot romanul :)
1. Sa fie imprevizibila. Acum este aproape ca un metronom, 3-4 lovituri intr-o directie si apoi schimba cu o lovitura (care se vrea castigatoare) catre coltul opus.
2. Scurte la fileu pt adversar, slice-uri, atacurile ei la fileu sunt aproape inexistente in jocul Simonei. Jocul baseline are parti bune cu jucatoare de acelasi "fel", dar nu are efectul dorit la jucatoarele care vor sa termine punctul cat mai repede.
3. In cazul jucatoarelor agresive cum a fost cazul de aseara, sa nu mai joace asteptand greseala adversarului ci sa atace cu tot arsenalul fiind in acest fel.. imprevizibila. Cea mai buna aparare chiar este atacul in aceste cazuri.
4. Simona are nevoie de o lovitura "finala", care sa incheie punctul. Cred ca s-a schimbat ceva la modul in care loveste cu dreapta, are mai mult efect si precizie dar nu are putere ca sa puna punctul pe i.
5. Primul serviciu este vital sa intre. Un topspin sau o combinatie intre topspin si slice ar fi perfect. Oricum serviciul ei s-a imbunatatit foarte mult de cand a lucrat cu Cahill.
Imi pare rau ca a pierdut, chiar nu ma asteptam, cu ce culoar a avut sigur ajungea cel putin in optimi (cu Sorana nu cred ca avea probleme). Poate anul viitor se va concentra strict pe suprafete hard, mai are de castigat doua Grand Slams pe astfel de suprafete.
Ce chestie tare! (Vineri, 30 august 2019, 13:43) Arting [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother
Chiar ma intrebam care a fost "desteptul" care o sfatuia cu stopuri,cand taylor a venit de 106 ori nechemata la fileu si in deplasare "nedeficienta"! Zona de confort baseline? Simona a castigat 90% din schimburile ce depaseau 3 lobituri ! Un alt caraghios ii critica jocul cu care sta de 5 ani in primele 10,are victorii la toate jucatoarele importantate,a castigat 19 turnee din care 2 GS si a facut finale la 3 GS! In afara de USO unde clar nu se simte bine! Iar,pe fond ,cu acest joc a ajuns sa aiba minge de meci cu Taylor,asta inseamna ca nu a fost bun jocul sau ca aiai a facut meciul vietii ,iar Simona a jucat mediu si nu a avut nici noroc!mai e si supriza la stilul dinS2: s-a trezit ca in loc de o adversara modesta ,batuta de 3 ori si un set luat lejer ,ca joaca cu un fel de Navratilova sau Edberg! Nu-i usor si nici nu a crezut ca o tine benzina pana la sfarsit! Pe total din 10 meciuri Simona nu mai pierde nici unul ,dar ieri a foat o zi proasta! Dupa cum in finala cu Serena a fost o zi buna,tot cu tenisul asta "sumar" a zvantat-o!Multi vede,putini cunoaste!
intreb pentru ca nu cunosc (Vineri, 30 august 2019, 15:30) ..13 [utilizator]
A jucat diferit Taylor fata de jocul ei obisnuit?
Daca DA - antrenor avem?
Daca NU - vezi intrebarea de mai sus!
Foi de vita ambalate a livrat Taylor asupra SImonei - si Simona ambala si nu putea face mai mult si deci a pierdut!
sa ai minge de set in setul decisiv si sa o pierzi ca apoi sa pierzi meciul se numeste curat ghinion sau poate altfel? cineva spunea ca a fost o zi mai putin fasta pentru Simona - probabil.
Mie imi pare rau ca Simona a pierdut! Acum o sa ma uit numai la USO numai Serena W.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
1. Sa fie imprevizibila. Acum este aproape ca un metronom, 3-4 lovituri intr-o directie si apoi schimba cu o lovitura (care se vrea castigatoare) catre coltul opus.
2. Scurte la fileu pt adversar, slice-uri, atacurile ei la fileu sunt aproape inexistente in jocul Simonei. Jocul baseline are parti bune cu jucatoare de acelasi "fel", dar nu are efectul dorit la jucatoarele care vor sa termine punctul cat mai repede.
3. In cazul jucatoarelor agresive cum a fost cazul de aseara, sa nu mai joace asteptand greseala adversarului ci sa atace cu tot arsenalul fiind in acest fel.. imprevizibila. Cea mai buna aparare chiar este atacul in aceste cazuri.
4. Simona are nevoie de o lovitura "finala", care sa incheie punctul. Cred ca s-a schimbat ceva la modul in care loveste cu dreapta, are mai mult efect si precizie dar nu are putere ca sa puna punctul pe i.
5. Primul serviciu este vital sa intre. Un topspin sau o combinatie intre topspin si slice ar fi perfect. Oricum serviciul ei s-a imbunatatit foarte mult de cand a lucrat cu Cahill.
Imi pare rau ca a pierdut, chiar nu ma asteptam, cu ce culoar a avut sigur ajungea cel putin in optimi (cu Sorana nu cred ca avea probleme). Poate anul viitor se va concentra strict pe suprafete hard, mai are de castigat doua Grand Slams pe astfel de suprafete.
Daca DA - antrenor avem?
Daca NU - vezi intrebarea de mai sus!
Foi de vita ambalate a livrat Taylor asupra SImonei - si Simona ambala si nu putea face mai mult si deci a pierdut!
sa ai minge de set in setul decisiv si sa o pierzi ca apoi sa pierzi meciul se numeste curat ghinion sau poate altfel? cineva spunea ca a fost o zi mai putin fasta pentru Simona - probabil.
Mie imi pare rau ca Simona a pierdut!
Acum o sa ma uit numai la USO numai Serena W.