Venită din calificări, Taylor Townsend (116 WTA) este una dintre clientele de seamă ale Simonei: a pierdut categoric toate meciurile directe. Punctul comun cu Nadal: deși este dreptace, a ales să lovească mingea cu stânga, văzând în acest lucru un avantaj. A cântat doi ani de zile la vioară, iar idolul său este Martina Navratilova. Halep vs Townsend din turul doi de la US Open va fi în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro (în jurul orei 21:30).

Taylor TownsendFoto: usopen.org
  • Meciul este al doilea de pe arena centrală Arthur Ashe, după întâlnirea masculină Alexander Zverev - Frances Tiafoe, care începe la ora 19.00.

Cine este Taylor Townsend

Născută pe 16 aprilie 1996 la Chicago, Taylor este o jucătoare de mâna stângă care ocupă în prezent locul 116 în ierarhia mondială. Are 1.70 metri și a devenit o jucătoare PRO în anul 2012.

La fel ca Nadal

Este antrenată de Donald Young Sr., iar părinții sunt Gary și Sheila. Interesant este faptul că a început să joace tenis cu mâna dreaptă, iar după doi ani de zile a făcut trecerea spre stânga (avem și în circuitul masculin un asemenea exemplu - Nadal este dreptaci, dar sfătuit de unchiul Toni a început să lovească mingea cu stânga).

Forehand-ul este arma sa principală, îi place să vină la fileu de câte ori are ocazia și adoră să trimită mult cu slice-ul de backhand. A cântat la vioară timp de doi ani, persoana pe care și-ar dori să o întâlnească este Beyonce, iar idolul din tenis este Martina Navratilova.

Ținta pe termen scurt este să urce în ierarhie, iar pe termen lung este să pătrundă în TOP 10. Nu a câștigat până acum vreun titlu în carieră la simplu.

Cea mai bună clasare în ierarhia mondială a înregistrat-o pe 16 iulie 2018 - locul 61.

Rezultate modeste la Grand Slam-uri

Cea mai bună performanță a americancei la un Grand Slam datează din 2014, atunci când a reușit să ajungă până în turul al treilea la Roland Garros. La US Open a bifat un tur al doilea la ediția de anul trecut, în rest a părăsit de fiecare dată competiția în runda inaugurală.

Vine din calificări

Clasamentul nu a ajutat-o pe Taylor să pătrundă direct pe tabloul principal, aceasta fiind nevoită să joace în calificări: a trecut de Natalija Kostic, Veronica Cepede și Nina Stojanovic. În runda inagurală a învins-o pe Kateryna Kozlova (76 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-2, după un meci de două ore și un minut.

Aici poți vedea un rezumat al partidei cu Kozlova din turul I:

Puncte forte, puncte slabe

  • La capitolul puncte forte ar trebui trecut în primul rând forehand-ul. Este puternic, are adâncime, iar atunci când este trimis cu mult topspin deschide bine unghiuri în cross. De altfel, americanca se deplasează de multe ori în plus pentru a-și face loc și pentru a trimite cu această lovitură (este de evitat să fie jucată pe forehand).
  • Un alt element important din jocul lui Taylor îl reprezintă venirile la fileu. Americanca vine de câte ori are ocazia la plasă, putând fi văzută executând chiar și serviciu-voleu (procedeu mai degrabă folosit în ATP). Are o încheietură bună, câștigă multe puncte din apropierea fileului.
  • Slice-ul de backhand este destul de bun: învârte bine mingea, are profunzime în execuții, este o lovitură care poate deranja multe adversare.
  • Nu trebuie uitat un alt aspect: Simona are în general unele probleme cu jucătoarele de mâna stângă, se adaptează mai greu la acest stil de joc.
  • La capitolul puncte slabe putem trece în primul rând deplasarea. Nu atât cea pe laterale, cât mai ales cea pe înainte. Scurtele o pot scoate lejer din zona de confort, este vulnerabilă pe această lovitură. Reverul produce în prea puține momente panică în rândul adversarelor, ea preferând să trimită în mare parte cu slice-ul.
  • Un lucru e clar: Simona a știut (cel puțin până acum) cum să joace împotriva lui Townsend, meciurile directe stând mărturie în acest sens.

Una dintre victimele preferate ale Simonei

Dacă ne uităm la meciurile directe, am putea spune că Taylor este una dintre victimele preferate ale Simonei. Nu a câștigat vreun set contra acesteia, iar cele mai multe game-uri bifate într-o manșă au fost 4, la Cincinnati, în 2017.

Americanca a fost și ea pe traseul Simonei anul trecut la Roland Garros, atunci când Halep a reușit să câștige primul Grand Slam din cariera.

Halep vs Townsend:

2019, Miami: 6-1, 6-3 pentru Halep

2018, Roland Garros: 6-3, 6-1 pentru Halep

2017, Cincinnati: 6-4, 6-1 pentru Halep.