Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a luat o decizie neaşteptată după ce jucătoarea cehă Karolina Pliskova i-a distrus scaunul arbitrei Marta Mrozinska din Polonia. Forul mondial a hotărât să o sancţioneze pe arbitră, în timp ce Pliskova a scăpat doar cu o amendă, relatează Mediafax.

Karolina PliskovaFoto: madrid-open.com

WTA s-a poziţionat de partea Pliskovei după ce jucătoarea a avut o reacţie necontrolată la finalul duelului cu Maria Sakkari (Grecia), în turul doi al turneului de la Roma. Cehoaica va plăti o amendă, dar nu va fi suspendată sau exclusă de la Roland Garros aşa cum cereau fanii tenisului.

"Am fost surprins că cei de la WTA au fost de partea Karolinei. Ok, va trebui să plătească o amendă, dar WTA ne-a anunţat că va încerca să minimizeze acest caz, având în vedere că dreptatea a fost de partea Karolinei şi emoţiile sale sunt de înţeles. În schimb, cei de la WTA ne-au anunţat că vor penaliza arbitrul", a declarat Michal Hrdlicka, managerul Karolinei Pliskova, pentru Isport.

Potrivit presei din Cehia, fosta ocupantă a locului 1 mondial va fi obligată să plătească o amendă de 4.500 de dolari.

Lucrurile au degenerat la Roma atunci când Mrozinska a luat o decizie greşită la scorul de 5-5 în setul decisiv al partidei din turul secund. Pliskova a trimis un smash în teren, la care tuşierul a strigat "out", iar arbitra de scaun nu l-a corectat pe acesta, spre disperarea cehoaicei. Karolina, dar şi antrenorul ei, care a arătat semne obscene spre camerele de filmat, au contestat vehement decizia. Sportiva nu s-a mai putut concentra, a pierdut jocul cu 6-3, 3-6, 5-7, iar la final a produs o gaură cu racheta în scaunul arbitrei.