Aflată în acest moment pe locul 449 în clasamentul WTA, Serena Williams a anunțat că nu va lua parte la turneul Premier Mandatory de la Madrid, competiție patronată de Ion Țiriac.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Americanca, care urma să participe şi la evenimentul caritabil de joi, a încercat până în ultimul moment să fie aptă pentru a juca pe zgura din Caja Magica", se arată pe site-ul madrid-open.com.

Turneul de la Caja Magica este de categorie Masters (1000) la masculin și Premier Mandatory la feminin. Se va disputa în perioada 6-13 mai 2018.

"Are nevoie de mai mult timp, intenția ei este una clară: s-a întors ca să câștige mai multe Grand Slam-uri. Doar despre asta este vorba. A cucerit deja 23, dar vrea să bată recordul tuturor timpurilor (n.r. nu doar din era Open). Nu este un secret pentru nimeni că va fi incredibil de greu, dar merită, pentru că va rămâne veșnic în istoria tenisului", a completat Patrick Mouratoglou.

În acest moment, Serena are 23 de Grand Slam-uri câștigate (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon și 6 US Open), aflându-se pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor (nu doar era Open). A depășit-o pe Steffi Graf (22), dar se află cu unul în urma lui Margaret Court (24).

Născută pe 26 septembrie 1981, Serena Williams a disputat doar patru partide de la revenirea în circuit: victorii cu Zarina Diyas (7-5, 6-3), Kiki Bertens (7-6(5), 7-5) și înfrângeri cu Venus Williams (3-6, 4-6) și Naomi Osaka (3-6, 2-6).

Intr-o cariera de exceptie, Serena a reusit sa castige 72 de turnee (din care 23 de Grand Slam), avand in dreptul ei 785 de victorii si 132 de infrangeri (bani castigati din tenis - $84.525.911).

S-ar putea să te intereseze și: