​Revenirea în circuit nu a fost chiar cum se aștepta: a părăsit rapid (pentru standardele ei) turneele de la Indian Wells si Miami, iar acum se concentrează pe pregătirea fizică pentru a ”câștiga alte Grand Slam-uri”. Serena Williams (36 de ani) a discutat despre mai multe aspecte din cariera ei, dar și despre retragerea din tenis: când se va produce acest lucru și ce o mai motivează să rămână în sportul profesionist.

Serena Williams, din nou in actiuneFoto: bnpparibasopen.com

După o naștere cu probleme, Serena s-a întors în circuit (așa cum a promis de altfel), insă meciurile disputate la Indian Wells (trei partide) si Miami (una singură) ne-au arătat latura umană a campioanei americane.

Cu o deplasare deficitară și cu câteva kilograme în plus, Serena a fost victimă sigură pentru sora Venus (la Indian Wells, în turul trei) și mai ales pentru puternica Naomi Osaka (Miami, runda inaugurală).

După ce și-a creat o aură de prințesa Xena timp de sezoane întregi, fosta lideră mondială a revenit pe teren fără ”răutatea” cu care își spulbera uneori adversarele (nici măcar privirea nu mai produce panică în rândul adversarelor). Desigur, este prima perioadă a revenirii și Serena are nevoie de timp, însă anii se adună la CV chiar și pentru marii campioni (are 36 de ani).

Vânează recordul all-time deținut de Margaret Court

”Margaret Court are 24 (n.r. trofee de Grand Slam), dar de ce să mă gândesc doar la atât când sunt atâtea titluri puse în joc anual?” - Serena Williams pentru presa americană.

În acest moment, Serena are 23 de Grand Slam-uri câștigate (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon și 6 US Open), aflându-se pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor (nu doar era Open). A depășit-o pe Steffi Graf (22), dar se află cu unul în urma lui Court (24).

Care a fost prima țintă în ceea ce privește recordurile

”Am avut o primă obsesie în 18 (n.r. Grand Slam-uri). De ce? Pentru că atâtea aveau Chris Evert și Martina Navratilova. Când aveam 17, în mintea mea era numai ceva de genul: trebuie să fac 18, trebuie să fac. Am pus atât de multă presiune pe mine încât am pierdut meciuri pe care în mod normal nu le-aș fi pierdut vreodată” - Serena Williams.

Despre cum a reușit să se motiveze de fiecare dată

”Am vorbit cu antrenorul, iar acesta mi-a spus următoarele: de ce pui atâta presiune pe tine cu 18 acesta? Nu are sens, oricum toată lumea asta face, pune presiune pe umerii tăi. Trebuie să gândești pe măsură: nu 18, mintea trebuie să fie către 30 sau 40 (n.r. titluri de Grand Slam)” - Serena Williams.

Despre subiectul retragerii din activitate

Pentru orice sportiv de performanță vine inevitabil și această zi: aceea în care se va despărți de ceea ce a făcut zilnic preț de ani buni.

”Despre retragere? Simt că va veni o zi în care pur și simplu mă voi trezi de dimineață și voi spune simplu: gata! Voi simți acest lucru fără dubii, însă momentan nu poate fi vorba de un asemenea sentiment. Nu l-am avut pe durata anului trecut, deși au fost perioade foarte grele pentru mine. Când va veni însă, voi fi prima care va simți acest lucru”, a concluzionat Serena Williams.

Născută pe 26 septembrie 1981, Serena Williams a disputat doar patru partide de la revenirea în circuit: victorii cu Zarina Diyas (7-5, 6-3), Kiki Bertens (7-6(5), 7-5) și înfrângeri cu Venus Williams (3-6, 4-6) și Naomi Osaka (3-6, 2-6).

Intr-o cariera de exceptie, Serena a reusit sa castige 72 de turnee (din care 23 de Grand Slam), avand in dreptul ei 785 de victorii si 132 de infrangeri (bani castigati din tenis - $84.525.911).

S-ar putea să te intereseze și:

Ion Ţiriac despre Serena Williams: ”Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme”

Razboinica din Serena Williams: "Ma simt mai bine decat credeam. Daca plec cu asteptari mici, trebuie sa ma opresc, deci asta nu mi se va intampla"

Programul Serenei Williams în acest an - Va lua parte și la competiții pe zgură: Madrid, Roma și Roland Garros