​După Roger Federer, nici Serena Williams nu a scăpat de criticile lui Ion Țiriac, omul de afaceri plângându-se în Bild de faptul că tenisul feminin duce lipsă de personalități importante. Luată în vizor a fost Serena, cea care după părerea lui Țiriac este prea bătrână și are o greutate incompatibilă cu marea peformanță.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

Tenisul feminin duce lipsă de o personalitate importantă

"Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin. Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf" - Ion Țiriac, pentru cei de la Bild.

Omul de afaceri s-a arătat în mai multe rânduri deranjat că este nevoit să dea aceleași premii femeilor și bărbaților, cu toate că disputele din WTA aduc doar 25% din veniturile pe care le produce circuitul ATP.

"Asta se intâmplă când politica interferează cu afacerile. Sunt obligat să le ofer jucătoarelor aceleași premii ca și bărbaților, dar încasările femeilor sunt doar de 25%. Asta este realitatea. Jucatorii vin și mă întreabă ?",a completat Ion Țiriac.

Țiriac este patronul turneului de la Madrid (”Premier Mandatory”, se va disputa între 4 şi 13 mai), competiție unde campioana en-titre este Simona Halep (a triumfat în 2016 și 2017).

În altă ordine de idei, Serena a renunțat să mai participe la turneul de la Stuttgart, informația fiind confirmată de directorul competiției germane.

”Am încercat să o aducem la Stuttgart, însă oamenii din echipa ei ne-au spus că Serena nu vrea să vină în Europa atât de repede. Ea va juca la turneele Premier Mandatory de la Roma și Madrid, iar apoi la Roland Garros” - Markus Gunthardt.

Deși se află pe locul 449 in ierarhia mondială, Serena Williams va fi cap de serie numărul doi la turneul de la Madrid, în urma unei decizii a WTA de a proteja clasamentul jucătoarelor care au născut (de același tratament se va bucura și Victoria Azarenka).

S-ar putea să te intereseze și:

Ion Țiriac, despre programul lui Roger Federer din circuitul ATP: ”Nu se poartă corect, își alege turneele la care vrea să joace”

Secretul din spatele longevității lui Roger Federer explicat de Pierre Paganini - Câteva lucruri mai puțin știute din pregătirea fizică a campionului elvețian

Ce se ascunde de fapt în spatele rupturii dintre Novak Djokovic și Andre Agassi - Un amestec de neîncredere, neputință și