În ultimele sezoane, Roger Federer a avut un program mai relaxat, elvețianul alegând să facă acest lucru pentru a-și proteja corpul (are totuși 36 de ani). Decizia lui Fedex nu i-a picat tocmai bine lui Ion Țiriac, acesta criticându-l pe numărul doi mondial (Roger a sărit în ultimii ani peste sezonul de zgură, ratând astfel turneul de la Madrid, patronat de omul de afaceri român).

Ion TiriacFoto: AGERPRES

”Roger Federer e, cu siguranță, cel mai bun jucător din toate timpurile, dar nu se poartă corect. Nu cred că această abordare este corectă. Își alege turneele la care vrea să joace. În alte sporturi, acest lucru e de neimaginat. Lewis Hamilton nu face la fel după 5 Grand Prix-uri” - Ion Țiriac, într-un interviu pentru Bild.

Despre egalitatea dintre femei și bărbați în circuit

"Asta se intâmplă când politica interferează cu afacerile. Sunt obligat să le ofer jucătoarelor aceleași premii ca și bărbaților, dar încasările femeilor sunt doar de 25%. Asta este realitatea. Jucatorii vin și mă întreabă ?", a completat Ion Țiriac.

Roger Federer a disputat în acest an 23 de meciuri, ieșind învingător în 21. Pe lângă Cupa Hopman, elvețianul a mai jucat la Australian Open, ATP Rotterdam, Indian Wells și Miami.

După ce a fost eliminat de la Miami, Federer a anunțat că nu va mai juca până în vara acestui an. Campionul elvețian va reveni pe teren odată cu debutul sezonului de iarbă, marele obiectiv fiind titlul cu numărul nouă de la Wimbledon.

S-ar putea să te intereseze și:

Secretul din spatele longevității lui Roger Federer explicat de Pierre Paganini - Câteva lucruri mai puțin știute din pregătirea fizică a campionului elvețian

Ce se ascunde de fapt în spatele rupturii dintre Novak Djokovic și Andre Agassi - Un amestec de neîncredere, neputință și