Hackerii de la "Fancy Bears" au mai scos la iveala o serie de fise ale sportivilor (a patra transa), iar Rafael Nadal (fost lider mondial si castigator a 14 Grand Slam-uri) a primit de-a lungul carierei doua exceptii de uz terapeutic din partea WADA (Agentia Mondiala Antidoping). Prima a fost in 2009, iar a doua in 2012. Pe lista se mai afla, printre altii, Mo Farah, campion olimpic la Rio in proba de 10.000 metri, Justin Rose (jucator de golf) si fotbalista Christine Sinclair, informeaza Marca.

Rafael Nadal, la US OpenFoto: usopen.org

In septembrie 2009, Nadal a primit acceptul WADA pentru a se trata pentru probleme abdominale, substanta interzisa fiind betametazona (corticosteroid), iar in 2012 pentru leziuni la genunchi - corticotrofina (tetracosactid). In ambele cazuri, ibericul a primit acceptul de a se trata prin injectia intramusculara. In 2009, tratamentul a durat cinci zile, iar in 2012 opt zile.

Un alt sportiv care apare pe lista "Fancy Bears" este britanico-somalezul Mo Farah, campion olimpic la Rio in proba de 10.000 metri (ar fi consumat morfina si alte narcotice, precum Vicodin - in vara lui 2014). Alte nume importante care figureaza pe ultimele documente sunt jucatorul de golf Justin Rose si fotbalista Christine Sinclair.

Serena Williams, Venus Williams, Simone Biles, Petra Kvitova, Bradley Wiggins si Chris Froome se afla, printre altii, pe listele "Fancy Bears".

Pe 13 septembrie, un grup de hackeri din Rusia ("Fancy Bears) a anuntat ca a spart serverele WADA (Agentia Mondiala Antidoping), de acolo de unde a salvat mai multe documente care apartin sportivilor de performanta.

Fisa lui Rafael Nadal

Citeste si:

Ciclistul Chris Froome reactioneaza in scandalul dopajului: "Am cerut de doua ori exceptie de uz terapeutic pentru astm"

Acuzata ca s-ar dopa, gimnasta Simone Biles se apara: S-ar trata pentru deficit de atentie

Posibil caz de dopaj la nivel inalt: Serena Williams si gimnasta Simon Biles ar fi fost depistate pozitiv la JO