Dupa ce numele sau a aparut pe lista sportivilor care au folosit substante interzise, conform datelor dezvaluite de grupul de hackeri "Fancy Bears", ciclistul britanic Chris Froome se apara si spune ca "a cerut de doua ori exceptie de uz terapeutic pentru astm acut, ultima oara fiind in 2014". De trei ori castigator al Turului Frantei si medaliat cu bronz la JO de la Rio, britanicul a precizat ca nu are nicio problema cu aceasta scurgere de date, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 31 de ani, Froome a declarat ca nu are nicio problema privind de scurgerea de informatii, avand in vedere faptul ca el insusi a vorbit despre scutirile de uz terapeutic solicitate de-a lungul carierei, in 2013 si 2014.

"Am discutat deschis cu mass-media despre exceptiile mele de uz terapeutic si nu am nicio problema cu publicarea datelor medicale care imi confirma declaratiie. In noua ani ca sportiv profesionist, am cerut de doua ori exceptie de uz terapeutic pentru astm, ultima oara fiind in 2014", a declarat Froome.

Drintre sportivii implicati in acest scandal, gimnasta Simone Billes si jucatoarea de tenis Venus Williams s-au aparat spunand ca au cerut exceptii pentru uz terapeutic. Simone Billes a anuntat ca se afla sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD), in timp ce Venus Williams s-a aratat deranjata ca fisa sa medicala a fost facuta publica fara acordul sau.