Jurnalistii de la Gazzetta dello Sport au scris, in cursul zilei de marti, ca un nou scandal de dopaj ar putea sa iasa la iveala, dupa ce un grup de hackeri ar fi spart serverele WADA (Agentia Mondiala Antidoping). Astfel, surorile Williams (n.r. Serena si Venus) si gimnasta Simone Biles (a cucerit patru medalii de aur la Rio de Janeiro) ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate pe durata Olimpiadei...

Serena Williams si privirea eiFoto: usopen.org

UPDATE 22:40: Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a confirmat, tot marti, ca a fost victima unui atac cibernetic: un grup rus de hackeri a obtinut date medicale confidentiale ale unor sportivi. WADA nu a comunicat, pana in acest moment, detalii despre eventuale cazuri de dopaj ale unor sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Razbunare a rusilor sau adevar?

Informatia, preluata in prima instanta si de La Repubblica si site-ul rsi.ch, a fost prezentata de un grup de hackeri, cel mai probabil rusi. Acestia se lauda ca ar fi spart serverele WADA (Agentia Mondiala Antidoping), acolo de unde au sustras mai multe informatii confidentiale.

Ramane insa de vazut in ce masura informatia este una adevarata. Ar putea fi doar o mica razbunare venita din partea rusilor, cei care au fost puternic loviti de scandalul dopajului in ultimele luni. Peste o suta de sportivi din Rusia nu au avut dreptul sa participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Un alt caz celebru este cel al Mariei Sharapova, suspendata doi ani din circuitul WTA pentru dopaj.

Serena Williams, Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate pe durata Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro si ar fi justificat cu certificate medicale folosirea substantelor interzise.

Grupul de hackeri intitulat Fancybears a facut publice informatiile pe retelele de socializare.

"Dupa ce am studiat bazele de date, am inteles ca zeci de sportivi au fost depistati pozitiv cu putin inaintea Jocurilor Olimpice si pe durata acestora. Medaliatii olimpici de la Rio au folosit regulat substante ilicite justificate de certificate medicale. Altfel spus, au primit autorizatie pentru a se dopa", au precizat hackerii.

Pana in acest moment, WADA nu a comentat aceste informatii.

Posibila fisa a Serenei Williams: