Kurt Deetz, fost pilot al companiei Island Express Helicopters, a declarat că elicopterul cu care a călătorit fostul jucător al echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, era în stare bună şi avea un lung istoric de securitate, informează agenţia spaniolă EFE, potrivit Agerpres.

Kobe Bryant si fiica sa GiannaFoto: Instagram - Kobe Bryant

Deetz a fost pilotul lui Bryant (41 ani) în perioada 2014-2016, iar aparatul era un model Sikorsky S-76B.

Compania a publicat un comunicat oficial în care îşi exprima condoleanţele sale familiilor victimelor şi s-a oferit să colaboreze cu autorităţile pentru aflarea cauzelor care au provocat tragicul accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa Kobe Bryant, fiica sa de 13 ani, şi alte şapte persoane.

Kurt Deetz a afirmat că atunci când Bryant s-a retras din NBA în 2016, el l-a dus la arena din Los Angeles pe fostul jucător cu acelaşi aparat, zburând de altfel peste 1.000 de ore cu elicopterul prăbuşit duminică.

Deetz a adăugat că, în opinia sa, condiţiile meteorologice, care nu erau prea bune duminică, ar putea fi cauza accidentului, mai degrabă decât o problemă mecanică la motor.

Kobe Bryant a decedat duminică dimineaţa într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei.

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a evoluat timp de 20 de ani la echipa Los Angeles Lakers, cu care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.

S-ar putea să te intereseze și: