​Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, a dat vina pe arbitraj pentru înfrângerea suferită de gruparea bucureșteană, luni, pe terenul formației Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-1 (etapa 18 din SuperLiga).

Suporterii echipei Dinamo BucurestiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: Încă o înfrângere pentru Dinamo, la debutul noului antrenor

Dinamo, acuzații la adresa arbitrajului: „Am avut două penalty-uri. Dați-ne ce ni se cuvine”

După primul meci cu Zeljko Kopic pe banca tehnică a „câinilor”, Nicolescu a afirmat că brigada condusă de Radu Petrescu i-a refuzat două penalty-uri lui Dinamo, ambele după faulturi ale lui Branislav Ninaj.

„Mă frustrează atitudinea domnilor arbitri. Se fac de râs, își fac de râs meseria. Noi avem slăbiciunile noastre, dar am avut două penalty-uri la VAR. E frustrant și e o rușine ce s-a întâmplat!

Mesajul meu e: Domnilor arbitri, stați liniștit, că echipa asta Dinamo, pe care vreți să o retrogradați, are sânge în instalație și se va salva! Ne dorim să primim ce ni se cuvine. Dați-ne ce ni se cuvine. Domnilor arbitri, meseria e a voastră și trebuie să o respectați. Primul penalty e cel puțin indubitabil.

Noi suntem luați la 'și alții'. Nu se mai analizează atent, pentru că suntem luați la 'și alții'. Nu se poate să tratați unele echipe preferențial, iar pe alții astfel. Am tot încercat să nu vorbesc despre asta, am spus că nu face bine competiției. Dar e foarte frustrant pentru noi, pentru fani, pentru jucători, pentru toată comunitatea fotbalistică din România.

Trebuie să fim în aceeași categorie cu restul echipelor. Dacă în continuare vom fi frustrați pe faze de arbitraj, stați liniștiți, pentru că Dinamo nu retrogradează anul ăsta” - Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo București.

Zeljko Kopic, noul antrenor de la Dinamo: „Problema echipei este una mentală”

Dinamo a ajuns la 13 meciuri fără victorie în toate competițiile, dar Zeljko Kopic (noul antrenor) speră că jucătorii se vor descurca mai bine la următoarele partide.

„Am avut mai multe oportunități în repriza secundă. Jucătorii sunt pregătiți să lupte, să joace mai bine de la meci la meci. A fost primul meu meci, am făcut schimbări la pauză, nu pot spune că cineva și-a câștigat locul de titular. Totuși, am jucat mai bine în repriza a doua a partidei.

O să jucăm mult mai bine, așa cum am făcut-o în repriza a doua astăzi. Mă aștept ca jucătorii să înțeleagă ce înseamnă Dinamo și să facă tot ce pot pentru a ieși din această situație. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, dar sper că cei care analizează acest meci să analizeze și această situație.

Problema echipei este una mentală. Nu este ușor să convingi jucătorii că au valoare. Trebuie să aibă încredere, dar sunt convins că putem juca un fotbal bun. În momentul de față trebuie să analizăm forma jucătorilor și să vedem care sunt opțiunile cele mai bune, pentru viitor” - Zeljko Kopic, citat de DigiSport.

În urma acestui rezultat, Dinamo rămâne pe locul 15 în clasament (10 puncte), iar Sepsi se află pe locul 10 (23 de puncte).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Sepsi și Dinamo.

Etapa cu numărul 18 a SuperLigii

FC Voluntari – Petrolul Ploiești 0-0

Poli Iași – Farul Constanța 2-3

UTA Arad – Hermannstadt 2-0

FC Botoșani – Rapid București 0-0

Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-0

Universitatea Cluj – U Craiova 1948 2-1

FCSB – Oțelul Galați 0-2

Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo București 2-1

Clasament SuperLiga

1. FCSB (31-16 golaveraj) 37 puncte

2. CFR Cluj (31-18) 32

3. Universitatea Craiova (26-17) 32

4. Rapid București (33-20) 31

5. Petrolul Ploiești (21-17) 26

6. Universitatea Cluj (27-26) 26

7. FC Hermannstadt (24-18) 25

8. Farul Constanța (27-30) 25

9. Oțelul Galați (17-17) 23

10. Sepsi Sf. Gheorghe (19-20) 23

11. UTA Arad (21-25) 22

12. FC Voluntari (24-31) 21

13. Poli Iași (21-26) 19

14. U Craiova 1948 (28-33) 18

15. Dinamo București (9-28) 10

16. FC Botoșani (18-35) 9.