​Alexi Pitu va fi cedat de Farul Constanța la Girondins de Bordeaux, iar în schimbul jucătorului în vârstă de 20 de ani formația antrenată și patronată de Gică Hagi va primi două milioane de euro.

Alexi PituFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexi Pitu, de la Farul Constanța la Girondins de Bordeaux pentru două milioane de euro

Conform Fanatik, Pitu va fi noul jucător al grupării din a doua ligă franceză de fotbal pentru suma de două milioane de euro.

Născut în Germania, la Karlsruhe, Alexi Pitu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi şi a debutat la seniori în 2018, la vârsta de doar 16 ani. Atacantul a bifat 5 goluri în acest sezon din SuperLiga.

„El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist.

Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000. Şi aşa mai departe.

Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00. O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro.

O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna”, a declarat Ioan Becali, conform sursei citate.

Farul Constanța a pierdut la scor de neprezentare (0-3) în fața CFR-ului și a coborât pe poziția secundă în SuperLiga României.

Fotbaliștii pe care Gică Hagi i-a vândut în actualul sezon competițional

Alexi Pitu - 2 milioane de euro, la Bordeaux

Eduard Rădăslăvescu - 850.000 de euro, la FCSB

Jefte - 300.000 de euro, la CFR Cluj

Bradley de Nooijer - 200.000 de euro, la TSKA Sofia

Andrei Ciobanu - 100.000 de euro, la Rapid

Total - 3.45 milioane de euro (conform Digisport)

S-ar putea să te intereseze și:

>> Dan Petrescu, în culmea fericirii după victoria cu Farul - De ce jucător a fost încântat

>> Gică Hagi, trist după înfrângerea cu CFR Cluj - „Sunt dezamăgit de toată echipa”