​Terenul 14 a găzduit unul dintre cele mai frumoase meciuri ale zilei de luni de la Roland Garros, Bianca Andreescu (revenită pe teren după mai multe luni de absență) și Marie Bouzkova oferind spectacol pe pâine spectatorilor care au îndurat frigul și care au fost mai apoi trimiși acasă de întuneric. Confruntarea se va relua marți, de la scorul de 1-1 la seturi (7-5, 4-6).

Bianca AndreescuFoto: Hotnews

Disputa de la capătul complexului (acolo unde se află terenul 14) a rămas neterminată precum "California Dreamin" a regretatului Cristian Nemescu.

Revenită pe teren după o pauză de mai multe luni (nu a mai jucat de la Miami, atunci când în turul patru a abandonat în timpul meciului cu Anett Kontaveit), Bianca a arătat publicului tenis de calitate, ajutată fiind și de Marie Bouzkova (Cehia, 118 WTA), o adversară redutabilă, cu o defensivă ermetică.

Cele două au "pariat" toți banii pe tenisul ofensiv, iar cel mai câștigat a fost publicul din tribune. Fără să fie neapărat o figură foarte cunoscută spectatorilor europeni (explozia din jocul ei a venit la începutul anului peste ocean), Bianca a reușit să îi cucerească treptat pe cei din tribune grație tenisului său spectaculos.

Da, este într-adevăr o plăcere să îi urmărești tenisul pe viu, loviturile sale fiind curate precum apa de munte. Deja adoptată de publicul român care este prezent la mai toate turneele din lume, Andreescu a strâns adepți și printre francezi, "allez, Bianca!" fiind la modă începând cu setul al doilea.

Andreescu pare într-o continuă luptă cu unghiurile, aceasta reușind să imprime efectul dorit astfel încât traiectoriile să fie tot mai variate.

Lipsa meciurilor oficiale se vede

Tenisul Biancăi (18 ani) a uimit o lume întreagă la Indian Wells, acolo unde a înșirat nume mari până la cucerirea trofeului. Sportiva canadiană de origine română a avut multe execuții îndelung aplaudate și pe terenul 14, însă în unele momente a plătit tribut lipsei meciurilor oficiale.

Cu probleme la umărul drept, Bianca a preferat să ia o pauză mai lungă pentru a-și reveni complet din punct de vedere fizic. Acest lucru a lăsat însă urme la nivel de rezistență, Andreescu putând fi văzută în mai multe situații cum respiră mai greu după unele schimburi intense.

Văzut de aproape, tenisul Biancăi arată foarte bine, jocul ei fiind foarte greu de citit. Este imprevizibilă, vine mereu cu altceva, variația fiind una din principalele sale arme.

Forță și profunzime în execuții

Are forța, profunzime și precizie de pe ambele părți (forehand și backhand), iar ceea ce aduce din jocul ei sunt scurtele. Le execută și le ascunde foarte bine din orice colț al terenului, pe mingi venite cu forța sau chiar pe cele mai moi.

După un prim set câștigat la mustață de cehoaică (7-5), Bianca și Marie au oferit un adevărat recital al break-urilor în manșa a doua. Mai puternică din punct de vedere mental, Andreescu a reușit până la urmă să se impună și să ducă meciul în decisiv (6-4).

Întunericul a venit într-un moment în care Bianca preluase frâiele partidei și vom vedea marți pentru cine a picat sau nu bine întreruperea meciului.

Dacă va reuși să treacă în primul rând de Marie, iar mai apoi să intre ușor-ușor în ritmul său normal, Bianca ar putea fi o adversară demnă de luat în seamă pentru a doua săptămână de întreceri de la Paris...

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Citește și: Corespondență de la Paris: Mihaela Buzărnescu, atmosfera de vacanță, nivelul de activare scăzut și eliminarea prematură de la Roland Garros

Rezultate consemnate luni:

Lauren Davis (SUA) - Kristyna Pliskova (Cehia) 6-2, 6-4

Kaia Kanepi (Estonia) - Julia Goerges (Germania/N.18) 7-5, 6-1

Viktoria Kuzmova (Slovacia) - Alize Cornet (Franța) 6-4, 6-3

Kiki Bertens (Olanda/N.4) - Pauline Parmentier (Franța) 6-3, 6-4

Diane Parry (Franța) - Vera Lapko (Belarus) 6-2, 6-4

Veronika Kudermetova (Rusia) - Caroline Wozniacki (Danemarca/N.13) 0-6, 6-3, 6-3

Johanna Konta (Marea Britanie/N.26) - Antonia Lottner 6-4, 6-4

Jennifer Brady (SUA) - Ivana Jorovic (Serbia) 7-6(5), 4-6, 7-5

Sorana Cîrstea (România) - Kaja Juvan (Slovenia) 5-7, 6-4, 7-5

Asheligh Barty (Australia/N.8) - Jessica Pegula (SUA) 6-3, 6-3

Mandy Minella (Luxemburg) - Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia) 6-4, 6-2

Polona Hercog (Slovenia) - Aliaksandra Sasnovich (Belarus/N.32(

Shuai Zhang (China) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-1, 6-1

Anastasija Sevastova (Letonia/N.12) - Luksika Kumkhum (Tailanda) 6-1, 6-4

Donna Vekic (Croația/N.23) - Liudmila Samsonova (Rusia) 6-2, 6-4

Shelby Rogers (SUA) - Astra Sharma (Australia) 6-3, 6-3

Rebecca Peterson (Suedia) vs Yulia Putintseva (Kazakhstan) 6-3, 7-5

Zarina Diyas (Kazakhstan) - Audrey Albie (Franța) 6-2, 6-2

Elise Mertens (Belgia/N.20) - Tamara Zidansek (Slovenia) 6-4, 3-6, 6-2

Carla Suarez Navarro (Spania/N.28) - Dayana Yastremska (Ucraina) 2-6, 7-6(0), 6-0

Danielle Rose Collins (SUA) - Tatjana Maria (Germania) 6-0, 6-2

Ekaterina Alexandrova (Rusia) - Mihaela Buzărnescu (România/N.30) 6-4, 6-4