​Shamrock Rovers - Derry City, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Irlandei, este programat, luni, 16 iunie, de la ora 22:00, pe Tallaght Stadium din Dublin, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Shamrock Rovers şi Derry City, primele două clasate în Premier Divison, se întâlnesc într-un meci care poate influenţa decisiv lupta pentru titlul în campionatul Irlandei.

Shamrock Rovers ocupă locul 1, cu 43 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri de campionat, iar în etapa precedentă a remizat la Dublin, pe terenul celor de la Bohemian, scor 2-2.

Echipa este antrenată de fostul ei fotbalist Stephen Bradley încă din 2016, alături de care a cucerit trei titluri şi o Cupă a Irlandei (ca jucător a fost campion cu Drogheda United în 2017 şi cu Shamrock Rovers în 2010).

Shamrock Rovers este cea mai titrată echipă din Irlanda, având 20 de titluri de campioană în palmares, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2020, 2021 şi 2022 (campionatul are zece echipe şi se dispută în sistem primăvară-toamnă, cu două tururi şi două retururi).

Este interesant de urmărit cum va gestiona Shamrock Rovers partidele din acest final de campionat, pentru că va intra în curând şi în focurile cupelor europene, odată cu faza preliminariilor.

În Europa, cele mai mari performanţe ale echipei din Tallaght (cel mai mare oraş-satelit al capitalei Dublin, cu 80.000 de locuitori) sunt participările în grupele Europa League (2011-2012) şi, respectiv, Conference League (2022-2023).

Derry City este pe locul 2, cu 39 de puncte, şi vine după un succes, două egaluri şi două eşecuri în ultimele cinci runde de campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Cork City, scor 2-0.

Echipa este antrenată de nord-irlandezul Ruaidhri Higgins, fostul ei jucător în două perioade distincte, alături de care a cucerit două Cupe ale Irlandei şi cinci Cupe ale Ligii.

Derry City are în palmares un titlul de campioană, cucerit însă tocmai în 1965, şase Cupe ale Irlandei şi 11 Cupe ale Ligii, iar în Europa n-a trecut niciodată de primul tur, de cele mai multe ori fiind eliminată chiar în preliminarii (aşa s-a întâmplat la ultimele patru participări).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de trei ori în acest sezon: Derry City s-a impus în primele două meciuri, 2-0 acasă şi 2-1 în deplasare, iar Shamrock Rovers l-a câştigat pe cel mai recent, 2-0 pe terenul adversarei.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Shamrock Rovers - Derry City.

Shamrock Rovers - Derry City 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol