Norvegia - Cipru, meci contând pentru Grupa A a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, marţi, 20 iunie, de la ora 21:45, pe Stadionul Ullevaal din Oslo.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Norvegia şi Cipru, ultimele clasate în grupă, se întâlnesc într-un meci al ultimei şanse, în condiţiile în care Scoţia, Georgia şi Spania au plecat mult mai bine în acest start de campanie.

Norvegia este pe locul 4, cu un singur punct după trei meciuri, 0-3 cu Spania (d), 1-1 cu Georgia (d) şi 1-2 cu Scoţia (a), astfel că sunt şanse foarte mici ca Erling Haaland să ajungă la turneul final al Campionatului European (Scoţia are deja nouă puncte, tot din trei meciuri, iar Spania are trei puncte după două partide).

De menţionat că Norvegia are o singură victorie în ultimele şapte meciuri oficiale, un 3-2 cu Suedia, în iunie 2022, în UEFA Nations League.

Norvegia nu s-a mai calificat la un turneu final din 2000, de la CE din Belgia şi Olanda, şi este foarte aproape de a irosi o generaţie de excepţie, din care mai fac parte, pe lângă starul lui Manchester City, vedete ca Martin Odegaard (Arsenal), Julian Ryerson (Dortmund), Alexander Sorloth (Real Sociedad), Mohamed Elyounoussi (Southampton) şi Joshua King (Fenerbahce).

În 2022, echipa antrenată de Stale Solbakken a terminat pe locul 2 în Grupa 2 din Liga B a Ligii Naţiunilor, după Serbia, dar înaintea Sloveniai şi a Suediei, cu trei victorii, o remiză şi două înfrângeri.

Cipru ocupă locul 5, ultimul, şi a pierdut ambele partide disputate până acum, 0-3 cu Scoţia (d) şi 1-2 cu Georgia (a), şi nu pare că-şi poate depăşi statutul de outsider (între cele două meciuri oficial a disputat un amical cu Armenia, în deplasare, scor 2-2).

De altfel, Cipru n-a mai câștigat un meci oficial în deplasare de la un 2-1 în Kazahstan, disputat în octombrie 2019.

Echipa antrenată de fostul mare internaţional georgian Temur Ketsbaia nu s-a calificat niciodată în istoria sa la vreun turneul final european sau mondial, iar cei mai reprezentativi jucători sunt fundaşii centrali Stelios Andreou (Charleroi) şi Konstantinos Laifis (Standard Liege), mijlocaşul central Grigoris Kastanos (Lecce) şi atacantul Marinos Tzionis (Kansas City).

În Liga Naţiunilor, Cipru a terminat pe locul 4 în Grupa 2 din Liga C, după Grecia, Kosovo şi Irlanda de Nord (o victorie, două remize şi trei înfrângeri), şi a retrogradat, astfel, în Liga D.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2020, în Grupa 3 din Liga C, când Norvegia a câştigat ambele meciuri cu Cipru, 2-0 acasă şi tot 2-0 în deplasare (scandinavii s-au impus în toate cele zece partide directe de până acum).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Norvegia - Cipru.

Norvegia - Cipru 1/1

CotĂ 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol