Portugalia - Bosnia-Herţegovina, meci contând pentru Grupa J a preliminariilor pentru Euro 2024 din Germania, este programat, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 21:45, pe Estadio da Luz din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia este marea favorită la câştigarea grupei, în timp ce Bosnia-Herţegovina se va bate cu Slovacia şi Islanda pentru al doilea loc calificant la turneul final al Campionatului European.

Portugalia este pe locul 1, cu şase puncte după primele două meciuri, 4-0 acasă cu Liechtenstein şi 6-0 în deplasare cu Luxemburg, celelalte echipe care completează Grupa J (Cristiano Ronaldo a marcat câte două goluri în fiecare partidă).

Echipa antrenată de Roberto Martinez pare să fi trecut peste dezamăgirea produsă de eliminarea de la CM 2022 din Qatar, 0-1 cu Maroc în sferturile de finală, şi are ca obiectiv câştigarea Euro 2024 (lusitanii au un trofeu în palmares, în 2016, cucerit la Paris, după o finală cu Franţa, scor 1-0 după prelungiri).

Portugalia n-au mai pierdut acasă în preliminariile europene din 2014, de la un surprinzător 0-1 cu Albania, iar ultimul eşec pe teren propriu a fost în preliminariile pentru CM 2022 din Qatar, scor 1-2 cu Serbia.

Bosnia-Herţegovina ocupă locul 3, cu trei puncte după două meciuri, 3-0 acasă cu Islanda şi 0-2 în deplasare cu Slovacia, principala contracandidată la locul 2, care are cu un punct mai mult.

Echipa antrenată de Faruk Hadzibegic n-a participat la CM 2022 din Qatar, dar a reuşit anul trecut să promoveze în Liga B din Liga Naţiunilor, după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Muntenegru, Finlanda şi România.

Bosnia-Herţegovina, care nu a participat niciodată la un turneu final de Campionat European, are asigurat play-off-ul de calificare la Euro 2024 prin intermediul Ligii Naţiunilor, fază în care a mai ajuns de trei ori, fiind învinsă de fiecare dată.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în barajul de calificare pentru Euro 2012, când, după 0-0 în tur, la Zenica, Portugalia s-a impus în faţa celor din Bosnia-Herţegovina, la Lisabona, cu 6-2.

Echipe probabile

Portugalia: Rui Patricio - Dalot, Antonio Silva, Ruben Dias, Cancelo – B. Fernandes, Palhinha, Vitinha - Bernardo Silva, Diego Jota,R. Leao.

Bonsia-Herţegovina: Sehic - Ahmedhodzic, Sanicanin, Milicevic - Dedic, Hadziahmetovic, Tahirovic, Cimirot, Gazibegovic - Prevljak, Dzeko.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Portugalia - Bosnia-Herţegovina.

Portugalia - Bosnia-Herţegovina 1/1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol