​Un grup de investitori, printre care se numără actorul american Ryan Reynolds şi amicul său Rob McElhenney, a achiziționat 24% din capitalul echipei de Formula 1 Alpine.

Ryan Reynolds și Rob McElhenney, actorii transformați în patroni de fotbal galezFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ryan Reynolds, acționar la Alpine

Echipa franceză de Formula 1, ai cărei piloţi sunt Pierre Gasly şi Esteban Ocon, a anunţat, luni, că a primit noi investitori, printre care actorul american Ryan Reynolds şi partenerul său Rob McElhenney.

Grupul va injecta 200 de milioane de euro în Alpine Racing, divizia care regrupează activităţile din cursele de Formula 1 ale grupului auto francez Renault.

„Grupul de investiţii format din Otro Capital, RedBird Capital Partners şi Maximum Effort Investments a achiziţionat o participaţie de 24% din echipă, ridicând valoarea acesteia la peste 900 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Formulei 1.

Alpine nu este prima echipă sportivă în care acest grup a investit. Înainte de a investi în Formula 1, aceştia achiziţionaseră deja acţiuni la Dallas Cowboys din NFL, precum şi la cluburile de fotbal Toulouse FC şi Wrexham AFC.

„Acest parteneriat va accelera dezvoltarea Alpine prin diversificarea surselor de venit şi creşterea valorii mărcii", a declarat Luca de Meo, directorul general al grupului Renault, adăugând că obiectivul Alpine este „să devină un pretendent la titly”.

Actorul american Michael B. Jordan este, de asemenea, la bord în calitate de coinvestitor. Starul american este deja bine stabilit în lumea sportului, având o participaţie în consorţiul care deţine clubul englez de fotbal Bournemouth, scrie News.ro.