Suspansul în Formula 1 a atins cote înalte cu doar patru etape rămase de disputat din sezonul 2021. Max Verstappen are un avantaj de 19 puncte față de Lewis Hamilton, iar David Coulthard (fost pilot) crede că pentru binele Marelui Circ ar trebui ca olandezul să câștige titlul mondial.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: Florent Gooden/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Implicat activ în Formula 1 între anii 1994 și 2008, Coulthard (50 de ani) a fost pilot pentru Williams, McLaren și RedBull. A bifat 13 victorii de etapă și de 12 ori a plecat din pole-position.

Ar fi bine pentru Formula 1 să câștige titlul mondial Max Verstappen

Fără să țină partea vreunuia dintre candidații la titlul de campion mondial, Coulthard a explicat pentru TalkSport de ce ar fi mai bine ca olandezul să cucerească titlul mondial în premieră.

"Amândoi îl merită (n.r. titlul mondial), deci discuția nu este despre cine îl merită sau nu mai mult. De asemenea, nu este despre cine are un monopost mai bun.

Sunt sportivi excepționali aflați la un nivel de vârf, dar în momente diferite ale carierelor. Lewis are 36 de ani, iar Max are 24. Lewis este campion în șapte rânduri, Max așteaptă primul titlu" - David Coulthard.

În continuarea discursului său, fostul pilot scoțian explică de ce ar fi mai bine pentru Formula 1 ca Vestappen să iasă campion mondial.

"Cred că ar fi mai bine pentru sport ca Max să câștige titlul mondial. Ar fi un reset bun pentru Lewis în tentativa de a-și păstra motivația vie.

A spus mereu (n.r. Hamilton) că un al optulea titlu nu va schimba cu nimic viziunea lui asupra lucrurilor. Este un pilot fantastic și și-a câștigat pe merit acest drept.

Mă uit la unii dintre tinerii piloți care vin din urmă, iar ei sunt capabili să aducă noi audiențe Formulei 1. Este nevoie de captarea altor orizonturi, iar cred că Max va fi capabil să facă asta (n.r. să aducă noua generație spre Marele Circ)", a spus David Coulthard.

Referindu-se la finalul încins de sezon, scoțianul este de părere că spectacolul are de câștigat și că Formula 1 avea nevoie de o asemenea desfășurare de evenimente după o hegemonie a celor de la Mercedes (care a dus la o anumită plictiseală în ultimii ani).

"Acesta este un sezon captivant, nu pot spune că cele anterioare au oferit atâta adrenalină", a conchis Coulthard.

În urma rezultatelor din Mexic, Max Verstappen și-a mărit la 19 puncte avansuldin fruntea ierarhiei piloților, cu doar patru etape rămase din sezonul 2021 al Formulei 1.

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Silverstone - Lewis Hamilton (Mercedes)

Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine)

Belgia - Max Verstappen (RedBull)

Olanda - Max Verstappen (RedBull)

Italia - Daniel Ricciardo (McLaren)

Rusia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Turcia - Valtteri Bottas (Mercedes)

SUA - Max Verstappen (RedBull)

Mexic - Max Verstappen (RedBull).

Până la finalul sezonului 2021 mai sunt de disputat patru Grand Prixuri: Brazilia (14 noiembrie - Interlagos), Qatar (21 noiembrie - Losail), Arabia Saudită (5 decembrie - Jeddah Circuit) și Abu Dhabi (12 decembrie - Yas Marina).

Lewis Hamilton a găsit vinovatul după victoria lui Max Verstappen din Mexic