Lewis Hamilton a pierdut puncte importante în Marele Premiu al Mexicului, avantajul lui Max Verstappen din clasamentul general al Formulei 1 mărindu-se după Grand Prixul de duminică.

Lewis Hamilton si Max VerstappenFoto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

Mercedes a ocupat prima linie a grilei de start din Mexic, dar după primul viraj Verstappen era pe primul loc. Lewis a comentat acest aspect și a găsit și vinovatul pentru cele întâmplate.

Hamilton spune că a luat în considerare un start mai bun al lui Valtteri Bottas, coechipierul său care a plecat din pole-position, iar principala sa grijă în debutul cursei a fost să nu le ofere spații piloților rivali de la RedBull.

"Am acoperit partea mea de pistă și m-am asigurat că nu va trece nimeni. Am încercat să păstrez monoposturile RedBull în spate, le vedeam în oglindă.

Am crezut că Valtteri va face același lucru, așa cum era normal. I-a lăsat însă ușa deschisă lui Max, iar acesta a făcut o treabă fantastică în primul viraj" - Lewis Hamilton.

"Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Am avut două monoposturi în frunte și am deschis larg orizonturile pentru ca Max să treacă. Este cel puțin enervant" - Toto Wolff, șeful echipei Mercedes.

În urma rezultatelor din Mexic, Max Verstappen și-a mărit la 19 puncte avansuldin fruntea ierarhiei piloților, cu doar patru etape rămase din sezonul 2021 al Formulei 1.

Olandezul este favorit să câștige în premieră titlul mondial.

Aici poți vedea momentul în care Max Verstappen le ia fața în primul viraj piloților de la Mercedes.

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Silverstone - Lewis Hamilton (Mercedes)

Hungaroring - Esteban Ocon (Alpine)

Belgia - Max Verstappen (RedBull)

Olanda - Max Verstappen (RedBull)

Italia - Daniel Ricciardo (McLaren)

Rusia - Lewis Hamilton (Mercedes)

Turcia - Valtteri Bottas (Mercedes)

SUA - Max Verstappen (RedBull)

Mexic - Max Verstappen (RedBull).

Până la finalul sezonului 2021 mai sunt de disputat patru Grand Prixuri: Brazilia (14 noiembrie - Interlagos), Qatar (21 noiembrie - Losail), Arabia Saudită (5 decembrie - Jeddah Circuit) și Abu Dhabi (12 decembrie - Yas Marina).