Barcelona a obținut o victorie importantă pe terenul lui PSG (scor 3-2) și este mai aproape de calificarea în semifinalele Champions League. La finalul partidei de pe Parc des Princes, Xavi Hernandez (antrenorul catalanilor) și-a felicitat jucătorii și a vorbit despre cea mai importantă realizare a formației blau-grana.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> PSG și Barcelona, boicot la interviurile de la finalul meciului - Motivul din spatele deciziei

„Barcelona a demonstrat că este în viață”, spune Xavi

Tehnicianul de 44 de ani a anunțat la finalul lunii ianuarie că va pleca de la Barcelona în această vară, iar de la acel moment echipa a înregistrat o serie de 12 meciuri fără înfrângere.

Xavi spune că Barcelona a demonstrat că se poate lupta din nou cu cele mai importante echipe din Europa și l-a scos în evidență pe Raphinha, care a marcat două goluri pe stadionul din Paris.

„Am avut timp să ne pregătim pentru acest meci și totul a ieșit foarte bine, atât în apărare, cât și în atac. Suntem mândri de echipă. Parisul a jucat foarte bine, dar noi am ținut amenințarea lor la minim.

Este o victorie mare împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Este foarte dificil să te aperi împotriva lor din cauza modului în care te presează, dar noi am făcut-o foarte bine.

Totuși, suntem doar la jumătatea drumului și va fi foarte dificil la Barcelona. Jucătorii au încredere în ei. Au această oportunitate și dacă vor juca în același mod vor avea șanse. Nimic nu este terminat, dar putem fi mândri. Acest meci arată că Barca este în viață.

Raphinha este emoționant. Are o inimă uriașă. A câștigat prin muncă. Joacă pe dreapta, pe stânga, nu se plânge... a făcut unul dintre cele mai bune jocuri de când a devenit jucător al Barcelonei” - Xavi Hernandez.

Pe Parc des Princes, Barcelona a deschis scorul după 37 de minute, când Raphinha a șutat sub bară, după o respingere greșită a lui Donnarumma.

Startul reprizei secunde a adus întoarcerea scorului în doar trei minute, Dembele și Vitinha ducându-i pe PSG în avantaj.

Elevii lui Xavi nu au cedat, iar Raphinha și Christensen au punctat spre final, pentru o victorie mare pe terenul parizienilor.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre PSG și Barcelona, scor 2-3.

*Trebuie să ai un cont pe siteul UEFA pentru a vedea imaginile.

În cealaltă partidă a serii de miercuri, Atletico Madrid a învins pe Borussia Dortmund, scor 2-1.

De știut:

  • Partidele retur se vor disputa în data de 16 aprilie (marți), pe stadionul Olimpic Montjuic din Barcelona și Westfalenstadion din Dortmund.