România s-a calificat la Campionatul European de Fotbal după o secetă de opt ani, iar până la debutul tricolorilor la turneul final din Germania nu mai este mult timp (competiția va avea loc între 14 iunie și 14 iulie). Fost selecționer, Victor Pițurcă îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să se bazeze la Euro pe jucătorii care au dus greul în preliminarii.

Victor PițurcăFoto: Inquam Photos / Mircea Manole

Victor Pițurcă îi transmite lui Edi Iordănescu să se bazeze la Euro 2024 pe jucătorii care au dus greul în preliminarii

Într-un interviu pentru As.ro, fostul selecționer al României vorbește despre grupa României de la Euro 2024, dar îi și dă unele sfaturi lui Edi Iordănescu în legătură cu fotbaliștii care ar trebui să reprezinte țara la turneul final european găzduit de Germania.

„Grupa, putem spune la prima vedere că e accesibilă. Am căzut în una dintre cele mai slabe grupe. Dacă toți jucătorii noștri vor fi valizi, avem șanse mari să ieșim. În același timp, putem să nu obținem niciun punct.

Normal, normal (n.r. dacă ar merge pe continuitate și pe grupul format în preliminarii). Nici nu dispunem de jucători, să zicem că avem un nucleu de 70 de jucători, să vină unii mai puternici din spate, nu, aceiași jucători sunt cei care pot îmbrăca tricoul” - Victor Piţurcă, pentru Antena Sport.

>> VIDEO Accidentare gravă pentru unul dintre tricolori - Va rata Euro 2024

Reamintim că până la participarea la Euro 2024 naționala României va mai disputa două partide amicale, ambele pe stadionul Steaua din Bucureşti: contra Bulgariei (marţi, 4 iunie) și împotriva reprezentativei din Liechtenstein (sâmbătă, 8 iunie).

Tricolorii au remizat, scor 1-1, contra Irlandei de Nord și au fost învinși, scor 3-2, de Columbia în celelalte două meciuri amicale disputate în acest an.

În vârstă de 67 de ani, Victor Pițurcă a fost în trei mandate selecționer al României: 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014.

>>INTERVIU Secretele din spatele Academiei lui Gică Hagi - Câți copii se antrenează la Ovidiu, sfatul dat părinților și cât au contat modelele găsite la Real, Barca și Ajax

Meciurile României la Euro 2024

România vs Ucraina (17 iunie, Munchen, ora 16:00)

Belgia vs România (22 iunie, Koln, ora 22:00)

Slovacia vs România (26 iunie, Frankfurt, ora 19:00)

>> Orașele unde va juca România la turneul final al Euro 2024 din Germania

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Polonia

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Ucraina

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.

>> Euro 2024: România, cea mai mică valoare de piață dintre echipele calificate - Întrecută și de Albania

>> Banii pe care România îi poate câștiga la EURO 2024 - Premiile oferite de UEFA