Înfrângerea Barcelonei pe teren propriu în fața celor de la Villarreal i-a fost fatală lui Xavi. Antrenorul catalanilor a anunțat că va părăsi echipa în această vară.

Xavi HernandezFoto: Michael Taeger / imago sportfotodienst / Profimedia

>> LaLiga: FC Barcelona, învinsă după un meci spectaculos – Catalanii reușiseră să întoarcă scorul

Xavi se desparte de FC Barcelona după trei ani

Conducerea celor de la FC Barcelona s-a întrunit imediat după finalul partidei cu Villarreal pentru a decide plecarea antrenorului.

Imediat după întâlnire, președintele Joan Laporta l-a convocat pe Xavi, care a fost însărcinat să își anunțe plecarea de la club la 30 iunie, scrie Marca.

Laporta și Xavi au discutat câteva minute, iar antrenorul catalan și-a prezentat discursul foarte calm.

„Aș dori să vă anunț că începând cu 30 iunie nu voi mai continua ca antrenor. Am discutat, iar situația merită o schimbare de direcție.

Luasem decizia în urmă cu câteva zile, clubul are nevoie de o schimbare. Mă gândesc la club, la fotbaliști, evoluează cu prea multă tensiune.

Cel mai bine este să plec, dar până atunci voi da tot ce pot. Cred că putem avea un sezon grozav” – a anunțat Xavi la finalul partidei cu Villarreal.

Ca jucător, Xavi a evoluat timp de 17 ani pentru FC Barcelona, adunând 505 partide și 58 de goluri. A preluat banca tehnică în 2021, după experiența de la Al-Sadd.

Cu 3 înfrângeri și 5 remize în 21 de partide în acest sezon, catalanii ocupă locul al treilea în LaLiga cu 44 de puncte, cu zece mai puțin decât liderul Real Madrid.