Paris Saint Germain și Barcelona au oferit un spectacol pe Parc des Princes (2-3) în prima manșă a sferturilor UEFA Champions League. Cele două formații au refuzat totuși să vină la interviurile de după finalul jocului, motivul fiind o glumă cu tentă rasistă.

PSG - BarcelonaFoto: JEANNE ACCORSINI / Sipa Press / Profimedia

Mono Burgos, glumă cu tentă rasistă la adresa lui Lamine Yamal

Movistar+ este unul dintre deținătorii de drepturi TV pentru UEFA Champions League, însă televiziunea a primit o notificare din partea celor de la PSG și Barcelona că nimeni din cadrul celor două echipe nu va acorda flash-interviuri după meci, anunță elconfidencial.com.

Motivul din spatele deciziei celor două echipe ar fi o glumă cu tentă rasistă făcută de Mono Burgos la adresa lui Lamine Yamal.

„Lamine Yamal? Dacă nu va juca bine, va ajunge la semafor (cerșetor).” - a spus acesta în direct, înaintea meciului.

Remarca lui Burgos a fost catalogată inclusiv drept rasistă de microbiștii din Spania, care au cerut ca argentinianul să nu mai fie chemat niciodată în platoul televiziunii. După meci, fostul portar de 54 de ani și-a cerut scuze în direct:

„Știu că mulți telespectatori se așteptau să vorbim cu cei de la Barca. Dar ei, cât și cei de la PSG, ne-au spus că nu vor face asta, deoarece sunt extrem de nervoși din cauza unui comentariu făcut în platoul nostru. Astfel, nu vom mai lua niciun interviu. Ghinionul nostru. Îmi cer scuze.

N-a fost un comentariu menit să rănească pe cineva. E un lucru care se spune în fotbal. Dacă cineva s-a simțit ofensat, îmi cer scuze public. N-a fost intenția mea. În ziua de azi, trebuie să ții cont de orice atunci când faci glume.” - a transmis acesta.

Lamine Yamal nu numai că a avut o prestație foarte bună în duelul cu Paris Saint Germain, dar a stabilit și un record greu de egalat în această competiție.

Concret, Yamal este cel mai tânăr fotbalist din istoria Champions League care joacă în sferturile de finală, la 16 ani și 272 de zile, depășindu-l pe Ryan Cherki, care în 2020 a jucat pentru Lyon, la 17 ani și două zile, în semifinalele cu Bayern.

Tot în duelul cu PSG, Pau Cubarsi a devenit cel mai tânăr fundaș din istoria competiției care este titular într-un meci din sferturile de finală, la 17 ani și 79 de zile.