România a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat pe Arena Națională împotriva Irlandei de Nord. Selecționerul Edi Iordănescu este de părere că testul a fost unul util pentru tricolorii pe care îi antrenează.

Edi IordanescuFoto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

De știut:

  • Tricolorii vor mai întâlni în meciuri amicale Columbia (26 martie), Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (8 iunie), înainte de participarea la Euro 2024.

„Încep cu mulţumiri pentru suporteri! Revenind la meci, a fost un test foarte util împotriva unui adversar pe care l-am studiat. Felicitări pentru că au venit şi au dat tot ce au avut mai bun. Un test util din multe puncte de vedere.

Sunt trei luni jumătate de când nu ne-am văzut cu băieţii. Au fost lucruri bune pe care le-am făcut. Cu siguranţă puteam mai mult, din punctul meu de vedere, şi am demonstrat asta recent.

Din punct de vedere individual am făcut şi câteva încercări. Dacă nu le faci în amical, nu ai când să le faci. Multe soluţii pe anumite posturi nu sunt, nu e uşor să joci cu un jucător de picior drept pe partea stângă. Mi-aş fi dorit altceva, dar Manea, din anumite puncte de vedere a făcut un joc aşa cum i-am solicitat.

Sunt jucători care trebuie să se impună la club. Mi-e foarte greu să dau minute.

Sunt până la urmă 12 meciuri fără înfrângere pentru naţională, dar mi-aş fi dorit o altă consistenţă, o altă rapiditate la circulaţia balonului şi să generăm mai multe ocazii. Am avut posesie, dar foarte multă pasivă, orizontală.

Lui Niţă am vrut să-i dau minute pentru că face lucruri foarte bune în Turcia. Sunt şanse mari pentru Moldovan, în Spania, pe terenul unde el activează. Să fie sub nasul spaniolilor. E important!” - Edi Iordănescu, citat de News.ro.

>> Adversarele României la Euro 2024 – Valoarea loturilor și cei mai periculoși jucători

Meciurile României la Euro 2024

România vs Play-off B (17 iunie, Munchen, ora 16:00)

Belgia vs România (22 iunie, Koln, ora 22:00)

Slovacia vs România (26 iunie, Frankfurt, ora 19:00)

>> Orașele unde va juca România la turneul final al Euro 2024 din Germania

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Play-off A (Țara Galilor vs Polonia)

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Play-off B (Ucraina vs Islanda)

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Play-off C (Georgia vs Grecia).