RB Leipzig a trimis mingea în poarta lui Real Madrid după nici două minute de joc, dar golul formației din Bundesliga a fost anulat de VAR și momentul a fost comentat de nume importante ale grupării blanco.

Carlo AncelottiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Champions League: Victorii pentru Real Madrid și Manchester City – Gol regulamentar anulat de VAR

Toni Kroos spune că golul lui Leipzig trebuia să fie validat, dar Carlo Ancelotti nu este de acord

Leipzig a marcat prin Sesko, dar arbitrii au considerat că Henrichs (aflat în ofsaid) l-a împiedicat pe Lunin să intervină împingându-l.

Mijlocașul Toni Kroos a afirmat că reușita trebuia să fie validată, însă antrenorul Carlo Ancelotti a asigurat că a fost vorba de un „ofsaid destul de clar”.

„Cred că până la urmă s-a dat ofsaid pentru că jucătorul lor i-a stat în calea lui Lunin. Dar trebuie să recunoaștem că portarul nostru nu ar fi putut ajunge la minge și de aceea trebuia validat golul. Nu văd niciun argument ca să fie altfel” - Toni Kroos.

„A anulat golul, înţeleg că a fost o interferenţă cu portarul, pentru că jucătorul îl împingea pe Lunin şi cred că era destul de clar în ofsaid” - Carlo Ancelotti.

Faza a fost comentată și de Marco Rose, antrenorul lui RB Leipzig, care spune că nu înțelege de ce reușita echipei sale a fost anulată.

„Am marcat un gol care trebuia să fie validat. Nu a fost nici ofsaid și nici fault. Nu știm de ce nu a fost validată acea acțiune. Nu știm cum ar fi decurs jocul, dar... Poate că arbitrul a fost un pic nervos pentru că era primul său meci la acest nivel. Nu vreau să fac o poveste despre arbitru. A făcut greșeli, asta este” - Marco Rose.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Brahim Diaz în startul reprizei secunde, după o acțiune în care a driblat mai mulți jucători și l-a învins pe Gulacsi cu un șut de la marginea careului.

Manșa retur va avea loc pe 6 martie.

Thierry Henry: „Dacă ești în ofsaid, ridică mâinile sau nu te mișca”

Fostul mare atacant Thierry Henry, care comentează partidele de Champions League pentru CBS, a explicat de ce a fost anulat golul.

„Îl puteți vedea pe Henrichs în calea portarului. Nu cred că portarul ar fi ajuns la Sesko pentru a-l opri, nu ar fi avut un impact, dar dacă ești în poziție de ofsaid și îl împingi, atunci o să fie ofsaid.

Avem o regulă și toți o știm. Dacă ești în ofsaid și nu vrei să te implici în fază, ridică mâinile sau nu te mișca, atunci cred că golul ar fi fost validat, dar el a mers la portar și l-a împins puternic” - Thierry Henry.

Mateu Lahoz, fost mare arbitru din Spania, a afirmat că golul nemților trebuia să fie validat.

„Asta nu poate fi. Pe teren poți fi confuz ca sportiv, dar VAR-ul e pentru tipul ăsta de lucruri. Este o nebunie. Este o nebunie să anulezi un gol pentru asta. Acesta nu este fotbal. Golul lui Leipzig ar fi trebuit să fie pe tabela de marcaj. Trebuie să fim sinceri. Dacă se întâmpla asta unei echipe spaniole, ne-am fi pus mâinile în cap” - Mateu Lahoz, citat de Mundo Deportivo.

Optimile de finală ale Champions League

RB Leipzig - Real Madrid 0-1

FC Copenhaga - Manchester City 1-3

  • Miercuri, 14 februarie, de la ora 22:00

Lazio Roma - Bayern Munchen / Digi 1, Prima 1, Orange 1

PSG - Real Sociedad / Digi 2, Prima 2, Orange 3.

Se vor juca săptămâna viitoare:

  • Marţi, 20 februarie, de la ora 22:00

Inter Milano - Atletico Madrid

PSV Eindhoven - Borussia Dortmund.

  • Miercuri, 21 februarie, de la ora 22:00

FC Porto - Arsenal

Napoli - FC Barcelona.

Ce urmează în Champions League, ediția 2023 - 2024

  • Optimi

Turul: 13/14 februarie 2024 și 20/21 februarie 2024

Returul: 5/6 martie 2024 și 12/13 martie 2024

  • Sferturi

Turul: 9/10 aprilie 2024

Returul: 16/17 aprilie 2024

  • Semifinale

Turul: 30 aprilie/1 mai 2024 și 7/8 mai 2024

  • Finala

1 iunie 2024, pe Stadionul Wembley din Londra.