Belgia a avut parte de o partidă lejeră împotriva Azerbaijanului, scor 5-0, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Euro 2024, iar atacantul Romelu Lukaku a făcut spectacol, marcând de patru ori.

Romelu LukakuFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Belgianul Romelu Lukaku a înscris patru goluri în partida cu Azerbaijan

Calificată deja la turneul final înaintea partidei de sâmbătă, Belgia a tratat cu seriozitate partida cu Azerbaijan, scor 5-0.

În minutul 17, Romelu Lukaku deschidea scorul cu o lovitură de cap, șapte minute mai târziu azerii rămâneau în inferioritate numerică după eliminarea lui Israfilov.

Belgia s-a dezlănțuit, iar atacantul legitimat la AS Roma a mai marcat de trei ori în minutele 26, 30 și 37, „diavolii” având și un gol anulat de VAR pentru ofsaid în prelungirile primei reprize.

Selecționerul Domenico Tedesco a decis să își menajeze atacantul pe care l-a înlocuit la pauză cu Openda, iar partea a doua a fost mai puțin spectaculoasă, cu un singur gol marcat în minutul 90 de Trossard.

În vârstă de 30 de ani, Romelu Lukaku a punctat de 13 ori în această campanie de calificare și este golgheterul preliminariilor Euro 2024.

Aici poți vedea golurile înscrise de Romelu Lukaku.

Clasamentul Grupei F

1. Belgia – 20 p

2. Austria – 19 p

3. Suedia – 10 p

4. Azerbaijan – 7 p

5. Estonia – 1 p