Rareș Canea, fundaș al echipei secunde a clubului Bayern Munchen, a ales să reprezinte naționala României. Anunțul a fost făcut de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal (FRF).

Rares CaneaFoto: Alex Menendez / Getty images / Profimedia

>> FRF reacționează după ce Daniel Boloca a spus că regretă că a jucat pentru naționala României

Rareș Canea va juca pentru România, anunță Mihai Stoichiță

Născut la Constanța, Canea a fost transferat în 2014 de Bayern Munchen de la juniorii lui TSV 1860 Munchen. Fundașul central a reprezentat Germania la U17, dar FRF susține că l-a convins să reprezinte România.

„A fost căpitanul Germaniei la U17, Rareș Canea. Este căpitanul lui Bayern. Am vorbit cu familia lui, i-am invitat la noi, la FRF, împreună cu președintele, și am stat de vorbă cu ei. Mi-au spus că 'Da, domne, suntem de acord să joace pentru România'.

Aștept să intre la primul meci la Bayern și apoi să-l chemăm la naționala României. Este U20, născut 2004, fundaș central. Căpitanul lui Bayern la juniori, a avut o accidentare la genunchi, dar acum și-a revenit” - Mihai Stoichiță, citat de DigiSport.

Potrivit Transfermarkt, Rareș Dumitru Canea este cotat la 100.000 de euro.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce Daniel Boloca (Sassuolo) a dezvăluit că regretă că a jucat pentru România și a afirmat că vrea să reprezinte Italia.