Daniel Boloca a dezvăluit recent pentru presa din Italia că regretă convocarea lui Edi Iordănescu la echipa națională de fotbal a României și că își dorește să reprezinte Squadra Azzurra.

Mihai StoichitaFoto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

Mihai Stoichiță respectă decizia luată de Daniel Boloca, însă nu exclude ca acesta să joace pentru România

Născut în Italia din părinți români, Daniel Boloca a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Frosinone în sezonul trecut, iar Sassuolo a plătit pentru el 6 milioane de euro.

Având dublă cetățenie, Boloca a anunțat că nu va mai veni la naționala antrenată de Edi Iordănescu și a participat deja la un trial alături de Italia.

Mijlocașul a dezvăluit în presa din Peninsulă cum s-a simțit printre tricolori și de ce a decis să nu mai accepte convocările.

Reacția Federației Române de Fotbal nu a întârziat să apară.

Miercuri, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a reacționat la declarațiile făcute de fotbalistul celor de la Sassuolo.

„Eu cred că Boloca, prin ce a declarat, a confirmat ce am spus eu de mai multe ori. Ei s-au născut acolo, poate nu mai știu românește.

El măcar a avut curajul să spună că nu se mai simte român. A trăit acolo și s-a atașat de ce e acolo, spre deosebire de părinți, care au rămas români în sufletul lor. Nu îi comentez declarațiile, pentru că el simte, nu eu.

Fiecare om e liber să-și aleagă drumul pe care și-l dorește. Depinde de noi să înțelegem aceste situații și să fim maleabili. Bineînțeles, dacă nu apucă să joace pentru Italia, ușa rămână deschisă.” - a spus Mihai Stoichiță, potrivit Digi Sport.