Luis Rubiales a fost criticat pentru că a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso după ce Spania a câștigat Cupa Mondială la fotbal feminin, iar FIFA a anunțat sâmbătă că l-a suspendat provizoriu pe președintele Federației Spaniole de Fotbal (RFEF).

Jenni Hermoso și Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

FIFA l-a suspendat provizoriu pe Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal

„Preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA, Jorge Ivan Palacio (Columbia), în virtutea competenţelor conferite de articolul 51 din Codul Disciplinar al FIFA (FDC), a decis sâmbătă suspendarea provizorie a domnului Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional.

Această suspendare, care intră în vigoare începând de astăzi, este pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, în aşteptarea rezultatelor procedurii disciplinare deschise joi, 24 august, împotriva dlui Luis Rubiales”, se arată pe site-ul FIFA.

Comisia de Disciplină a FIFA a dispus ca Rubiales (dar și ceilalți reprezentanți ai RFEF) să se abţină să o contacteze sau să încerce să o contacteze pe Hermoso sau pe apropiaţii sportivei, scrie News.ro.

Luis Rubiales este preşedintele RFEF din 17 mai 2018.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Angliei, duminică, 20 august, în finala disputată pe Stadionul Olimpic din Sydney.

>> Fotbalista sărutată de președintele Luis Rubiales: „Nu a fost consimțit” - Răspunsul Federației Spaniole