Luis Rubiales a anunţat că nu va demisiona din funcţia de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso, iar câștigătoarea Cupei Mondiale a reacționat pe Instagram.

Jenni Hermoso si Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fotbalista Jenni Hermoso spune că sărutul cu președintele Luis Rubiales nu a fost consimțit

Hermoso spune că Rubiales a mințit: sărutul nu a fost consimțit, iar președintele RFEF a inventat mesajul prin care a explicat „incidentul nefericit”.

„După ce am îndeplinit cel mai important obiectiv din cariera mea și după câteva zile în care am reflectat, vreau să le mulțumesc sincer colegelor mele, fanilor, urmăritorilor, mass-mediei și tuturor celor care au făcut ca acest vis să devină realitate.

Munca voastră și sprijinul necondiționat au avut o importanță semnificativă în câștigarea Cupei Mondiale. Din păcate, am rămas brusc fără capacitatea de a sărbători.

E adevărat că nu vreau să periclitez multiplele investigații aflate în desfășurare, dar mă simt obligată să spun că mesajul prin care Luis Rubiales a explicat incidentul nefericit este complet fals și reprezintă cultura manipulativă pe care el însuși a implementat-o.

Vreau să fie clar că nu a avut loc niciodată conversația la care Rubiales a făcut referire în comunicatul său și, mai presus de toate, sărutul său nu a fost niciodată consimțit de mine. Vreau să reafirm că nu mi-a plăcut acest incident” - Jenni Hermoso pe Instagram.

RFEF se apără - Luis Rubiales nu a mințit: „Nu a putut fi exercitată nicio forță”

Federaţia Spaniolă de Fotbal a răspuns afrmaţiilor jucătoarei Jenni Hermoso prezentând patru fotografii de la ceremonie. RFEF susţine că Rubiales nu a minţit şi că nu a fost vorba de o acţiune forţată, scrie News.ro.

„Faptele declarate de preşedinte sunt absolut adevărate şi nu minte”, scrie RFEF, care asigură că „dovezile” oferite de aceste fotografii sunt „concludente” şi în favoarea lui Luis Rubiales.

De exemplu, pentru una dintre fotografiile analizate, federaţia scrie: „Doamna Jennifer Hermoso, cu braţele, îl apucă de spate pe domnul preşedinte al RFEF, în timp ce domnul preşedinte are braţele în jurul părţii de sus a spatelui jucătoarei. Prin urmare, nu a putut fi exercitată nicio forţă”.

​Într-o altă fotografie, RFEF subliniază că Jennifer Hermoso continuă să-şi ţină braţele în aceeaşi poziţie pe corpul preşedintelui, în timp ce preşedintele trebuie să continue să se ţină de jucătoare pentru a nu cădea.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Angliei, duminică, 20 august, în finala disputată pe Stadionul Olimpic din Sydney.