Thibaut Courtois (31 de ani) s-a accidentat grav la unul dintre antrenamentele lui Real Madrid, iar verdictul medicilor a fost unul crunt pentru belgian: o absență între șase și nouă luni de zile.

Logo Real Madrid pe un tricouFoto: Liam Asman / Alamy / Alamy / Profimedia

Andriy Lunin, portarul care-l va înlocui pe Thibaut Courtois la Real Madrid

Presa iberică apropiată de Real Madrid a lansat în ultimele ore două variante pentru un posibil înlocuitor al lui Courtois: vorbim despre David de Gea (rămas fără un angajament după despărțirea de Manchester United) și Bono (Yassine Bounou) portarul celor de la Sevilla.

Citat de Marca, Carlo Ancelotti vorbește despre o variantă surprinzătoare luată în calcul de Real: Andriy Lunin, portarul de rezervă al madrilenilor.

În vârstă de 24 de ani, sportivul din Ucraina este pregătit să facă pasul la nivelul următor: acela de a fi portarul titular al galacticilor până la revenirea lui Courtois, este de părere Ancelotti.

„Avem încredere în el (n.r. Lunin), e un portar foarte bun. S-a antrenat bine. M-am gândit prima oară după accidentare la el. A adunat experiență în fiecare zi. Vom vedea dacă vom mai transfera un portar, dar doar ca să fie la număr pentru că avem încredere în Lunin. Avem timp până pe 31 august” - Carlo Ancelotti (64 de ani), citat de Marca.

Thibaut Courtois a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior, iar Realul va fi nevoit să se descurce în următoarele luni fără unul dintre cei mai buni portari din lume.

Real Madrid va debuta în noul sezon din LaLiga pe terenul celor de la Athletic Bilbao. Meciul va avea loc sâmbătă, pe San Mames, de la ora 22:30. Disputa poate fi urmărită în direct pe canalele Digisport, Orange Sport și Prima Sport.