Transferurile pe ruta Europa - Arabia Saudită continuă să se realizeze, Liverpool anunțând cedarea mijlocașului Fabinho la gruparea Al Ittihad.

FabinhoFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Fabinho, de la Liverpool la Al Ittihad

La Al Ittihad, brazilianul Fabinho va fi coechipier, printre alții, cu Karima Benzema (adus de la Real Madrid) și N'Golo Kante (venit de la Chelsea).

În vârstă de 29 de ani, brazilianul o părăsește pe Liverpool după cinci sezoane petrecute pe Anfield.

Alături de „cormorani”, Fabinho a câștigat titlul din Premier League în 2020, Champions League în 2019 și Cupa Angliei (2022). A bifat în total 219 meciuri în tricoul celor de la Liverpool.

Fabinho a venit la Liverpool de la AS Monaco, grupare alături de care a câștigat surprinzător titlul de campion al Franței în 2017.

„Azi îmi părăsesc casa. Am purtat acest tricou timp de cinci ani, întotdeauna cu cea mai mare onoare şi bucurie posibilă”, a scris Fabinho pe rețelele sociale.

În schimbul său, Al Ittihad a plătit 40 de milioane de lire sterline. Fabinho intră în topul celor mai scumpi jucători pe care Liverpool îi cedează (pe locul 5).

Reamintim că Al Ahli (o altă gruparea importantă din Arabia Saudită) i-a transferat deja în această vară din Premier League pe următorii fotbaliști: Edouard Mendy (de la Chelsea), Roberto Firmino (liber de contract, ultima dată la Liverpool), Riyad Mahrez (de la Manchester City) și Allan Saint-Maximin (de la Newcastle United).