Pep Guardiola a câștigat Champions League alături de Manchester City (1-0 cu Inter), acesta fiind al treilea trofeu de acest fel din cariera antrenorului (primele două au fost cucerite cu Barcelona).

Pep GuardiolaFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Pep Guardiola era optimist înainte de finala Champions League cu Inter

Valenti (92 de ani - tatăl tehnicianului) a povestit discuția pe care a avut-o cu fiul său înainte de finala de la Istanbul și a vorbit despre secretul succesului în orice domeniu.

După mai multe încercări, Pep a reușit să triumfe în Champions League și alături de altă echipă în afară de Barcelona.

Ajuns la 92 de ani, Valenti Guardiola (tatăl celebrului antrenor) a vorbit cu jurnalistul Emiliano Nunia despre performanța recentă bifată de fiul său.

Valenti spune că Pep l-a sunat cu o jumătate de oră înainte de finala dintre Manchester City și Inter. Era optimist și credea că va cuceri din nou „urecheata”.

„A fost o mare bucurie (n.r. că a cucerit trofeul). Am suferit în unele momente pentru că golul nu venea și mi-a fost teamă că putem da greș din nou.

Aproape că nu m-am mișcat (n.r. de pe locul unde stătea), nu am ieșit pe terasă pentru că sunt meciuri la care nu mă mai uit pentru că presiunea este foarte mare și devin nervos.

La 92 de ani nu mi-am închipuit să-mi mai văd încă o dată copilul câștigând Liga Campionilor” - Valenti Guardiola, tatăl lui Pep Guardiola.

Tatăl lui Pep Guardiola și secretul reușitei în orice domeniu: Muncă, muncă, muncă

În continuarea interviului său, Valenti vorbește și despre faptul că există un secret în orice domeniu, iar acesta se numește simplu: muncă.

„La 14 ani făceam 10 ore de zidărie și 12 kilometri pe bicicletă. În acest sens, copiii mei îmi seamănă: muncă, muncă, muncă.

Trebuie să trăiești 24 de ore pentru ceea ce faci. Fie că ești zidar, ca mine, sau antrenor, ca Pep.

El mă sună de fiecare dată înaintea unui meci, dar acum m-a sunat cu 30 de minute înainte de joc. Era calm și încrezător și mi-a spus: păi, tată, suntem pregătiți să ieșim pe teren, cred că vom câștiga.

Singurul lucru pe care mi l-aș mai dori de acum înainte este să fie ca până acum și să aibă sănătate el și familia lui, să trăiască fericiți.

Mi se pare că a ajuns într-un loc în carieră în care va fi greu să obțină mai mult. Îi doresc numai sănătate, pentru că dacă sănătatea se pierde, totul se pierde” - Valenti Guardiola pentru sursa citată, conform Digisport.

De știut despre Pep Guardiola

  • Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a câștigat pentru a treia oară trofeul Ligii Campionilor, după ce a reușit să o cucerească de două ori pe banca Barcelonei (2009 și 2011).
  • Pep Guardiola a devenit abia al doilea antrenor după Sir Alex Ferguson care reușește să câștige Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League alături de o echipă din Anglia.