După o așteptare de 12 ani, Pep Guardiola a câștigat din nou trofeul Champions League în calitate de antrenor. La Istanbul, Manchester City a trecut la limită, scor 1-0, de Inter Milano și a devenit în premieră regina Europei. Unicul gol a fost marcat de Rodri, în minutul 68.

Pep GuardiolaFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

>> Antrenorul Interului și înfrângerea din finala Champions League care poate ajuta pe viitor

Pep Guardiola: „Real Madrid să nu stea liniștită. Sunt la 13 trofee distanță”

Fericit, la finalul partidei de la Istanbul tehnicianul celor de la City a făcut și o glumă. Guardiola a făcut din nou referire la Real Madrid, marele rival al carierei, formație care conduce detașat în ierarhia „urecheatelor” câștigate de-a lungul timpului.

„Mă simt împlinit, mi-am făcut treaba. Nu mai avem nimic de câștigat, iar acum Real Madrid să nu stea liniștită: sunt la 13 trofee distanță.

A trecut atât de mult timp de la celelalte Champions League cucerite, încât nici nu îmi aduc aminte. Barcelona e Barcelona pentru mine, dar și aici mă simt foarte bine.

Acum sunt calm, sunt satisfăcut. A fost o victorie grea. Ai nevoie și de mult noroc. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Inter pentru meciul mare pe care l-au făcut.

Această competiție este precum aruncarea unei monede. Ai nevoie de noroc, Inter putea să ne egaleze.

Nu am nici cea mai mică energie să mă gândesc la sezonul următor, este imposibil. Avem nevoie de o pauză, a trecut mult prea mult timp, dar acum internaţionalii noştri merg la echipa naţională. Este pur şi simplu prea mult” - Pep Guardiola, citat de Mundo Deportivo.

De știut:

  • În vârstă de 52 de ani, Guardiola a câștigat pentru a treia oară trofeul Ligii Campionilor, după ce a reușit să-l ia de două ori pe banca Barcelonei (2009 și 2011).
  • Pep Guardiola a devenit abia al doilea antrenor după Sir Alex Ferguson care reușește să câștige în același sezon Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League alături de o echipă din Anglia (Manchester United a reușit tripla în 1999).

Liga Campionilor, echipele cu cele mai multe trofee din istorie

1 Real Madrid 14 (3 finale pierdute)

2 AC Milan 7 (4 finale pierdute)

3 Bayern Munchen 6 (5 finale pierdute)

4 Liverpool 6 (4 finale pierdute)

5 Barcelona 5 (3 finale pierdute) etc.